Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Εντοπίστηκαν ζωντανοί πέντε από τους αγνοούμενους - Απεγκλωβίστηκαν οι δύο από το γκαράζ

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Εντοπίστηκα...

Και δύο εγκλωβισμένοι

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Ζωντανοί εντοπίστηκαν πέντε από τους αγνοούμενους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia στην Κέρκυρα.

Την ίδια ώρα, μετά από μεγάλη επιχείρηση, η ΕΜΑΚ κατάφερε να φτάσει στο γκαράζ του Euroferry Olympia και να απεγκλωβίσει τον Βούλγαρο και τον Τούρκο, που είχαν παγιδευτεί στις φλόγες στο γκαράζ του πλοίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για έναν Τούρκο κι έναν Βούλγαρο. Νωρίτερα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν φτάσει στο πλοίο με ελικόπτερο.

Επιπλέον, έτοιμο να επέμβει είναι και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ με περίπου 20 άνδρες, ενώ μεταβαίνει και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού προκειμένου να συνδράμει στην διάσωση των αγνοουμένων.

Στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Η επιχείρηση, όμως, είναι δύσκολο να γίνει, αφού όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γλυκοφρύδης, επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το πλοίο καίγεται ολοσχερώς και οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί. Σε εξέλιξη εκτός από την επιχείρηση κατάσβεσης είναι και οι έρευνες στη θάλασσα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει στο νερό κάποιοι από τους αγνοούμενους.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Τέλος στο θρίλερ πριν από λίγο με τους δύο εγκλωβισμένους επιβάτες στο πλοίο Euroferry Olympia που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Τους δύο άνδρες έναν Τούτρο και έναν Βούλγαρο κατάφεραν να καθοδηγήσουν στο κατάστρωμα του πλοίου οι άνδρες της ΕΜΑΚ. Τους δύο εγκλωβισμένους από το γκαράζ του πλοίου παρέλαβε σώους ελικόπτερο και τους μεταφέρει στην Κέρκυρα.

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και των εγκλωβισμένων στο πλοίο «Euroferry Olympia» που έπιασε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας, ενώ ο χρόνος που περνάει δεν είναι σύμμαχος των διασωστών. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΜΑΚ με δύο διασώστες να βρίσκονται ήδη στο κατάστρωμα του πλοίου, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει και ελικόπτερα.

Ειδικότερα οι διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα κατέφθασαν με ελικόπτερο τύπου Super Puma στην Κέρκυρα για να επιχειρήσουν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.

Το πλοίο που φλέγεται από τα ξημερώματα ανεβάζει θερμοκρασία, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να πάρει κλίση. Ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διάσωσης ανέφερε ότι μέχρις στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί σημάδια ζωής στο πλοίο.

Ακόμα το χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο για τις έρευνες καθώς αυτές θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα όταν φύγει το φως της ημέρας. Οι δύο διασώστες που βρίσκονται στο πλοίο προσπαθούν να βρουν τρόπο να ανοίξουν ασφαλή πρόσβαση προς τα διάφορα σημεία του πλοίου αλλά και στο γκαράζ που υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι που επικοινωνούν με τις αρχές με τα κινητά τους. Η προσπάθεια των διασωστών να «ανοίξουν δρόμο» είναι κρίσιμη για να μπορέσουν να συνδράμουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και οι υπόλοιποι άνδρες της ΕΜΑΚ.

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Νέα ενημέρωση για τη φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας και την επιχείρηση διάσωσης εξέδωσε το Λιμενικό.

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα, η ανακοίνωση του Λιμενικού
Κατέπλευσαν στον λιμένα ν. Κέρκυρας, το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ., τα οποία αποβίβασαν με ασφάλεια τους διασωθέντες του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROFERRY OLYMPIA'' σημαίας Ιταλίας.

Πραγματοποιήθηκε πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.
Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο (02) αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα (11) αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις (03) Έλληνες υπήκοοι. Σημειώνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία (03) ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Στο σημείο επίσης μεταβαίνει Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης. Κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.

Στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia και μονάδα της ΕΜΑΚ
Στο φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα πηγαίνουν και διασώστες της ΕΜΑΚ.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ θα βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης για τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς, που μόνοι τους ενημέρωσαν τις αρχές ότι έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι τους έχουν δοθεί οδηγίες να ανέβουν σε υψηλότερα καταστρώματα για να απομακρυνθούν με ελικόπτερο.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΡΤ, οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν του δύο άνδρες, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο από αέρος, θα προσεγγίσουν με ελικόπτερο και θα προσπαθήσουν να τους απεγκλωβίσουν.

NEOTEΡΟ  Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ταυτοποίησης και καταμέτρησης των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Euroferry Olympia", στο οποίο από τα μεσάνυχτα μαίνεται πυρκαγιά ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

   Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 277 άτομα ενώ 14 ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, φέρονται ως αγνοούμενοι.

   Ήδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο.

   Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

   Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα ενώ σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

   Ο πλοίαρχος του πλοίου με το που ξεκίνησε η φωτιά ζήτησε την άμεση εγκατάλειψή του ενώ σκάφη του λιμενικού σώματος και της ιταλικής ακτοφυλακής μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας 278 άτομα ενώ ένα ακόμα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο του νησιού για εξετάσεις.

   Σύμφωνα με την εταιρεία Grimaldi Group στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και 51 μέλη πλήρωμα. Επιπλέον, το πλοίο μεταφέρει 153 επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και τρέιλερ), καθώς και 32 επιβατικά οχήματα.

   Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι δεν έχει εντοπιστεί καμία διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, ενώ δεν έχει επηρεαστεί η σταθερότητα του πλοίου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, συνολικά 290 άτομα επέβαιναν στο πλοίο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή αγνοούνται οι 10 καθώς ταυτοποιήθηκαν 278. Δυο άνδρες έχουν εγκλωβιστεί και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσής τους. Συγκεκριμένα, οι άνδρες του λιμενικού που βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί τους προσπαθούν να τους κατευθύνουν σε ασφαλές σημείο, για να τους παραλάβει από εκεί ελικόπτερο Super Puma. Ωστόσο, φαίνεται πως η επικοινωνία είναι δύσκολη. Η αγωνία για τους ανθρώπους που ακόμα αγνοούνται είναι πολύ μεγάλη.

Νεότερες  πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στους εγκλωβισμένους βρίσκονται και Έλληνες. Άλλες μολούν για δύο κι άλλες για τρεις.

 

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

   Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995, αναφέρει το ΑΠΕ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

ΏΡΑ 9.25

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κατάστρωμα Νο3 του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''EUROFERRY OLYMPIA'' σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο (02) παραπλέοντα πλοία, δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, δύο (02) ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Επίσης στην περιοχή σπεύδουν δύο (2) ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ. Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Στην περιοχή επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου. Τέλος, κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις