Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησε να λειτουργεί στο Αγρίνιο Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ

Ξεκίνησε να λειτουργεί στο Αγρίνιο Πολυδ...

Στελεχώνεται από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και ειδικούς θεραπευτές

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών - Ο.ΚΑ.ΝΑ., στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με το διακριτικό τίτλο «Δίκτυο δομών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» ίδρυσε και λειτουργεί Πολυδύναμο Κέντρο στην πόλη του Αγρινίου, στην οδό Ανδρέα Ίσκου 38Α.

Το Πολυδύναμο Κέντρο στελεχώνεται από εξειδικευμένη διεπιστημονική ομάδα, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, αποτελούμενη από ιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και ειδικούς θεραπευτές.

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης δομής, αποτελεί η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας ψυχοκοινωνικής παρέμβασης σε όλους τους ωφελούμενους, που αντιμετωπίζουν θέματα εξαρτήσεων ή εμφανίζουν «εξαρτητικές» συμπεριφορές (αλκοόλ, διαδίκτυο, τυχερά παίγνια) και η διασύνδεσή τους με άλλες δομές του Οργανισμού ή και της κοινότητας, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες συνίστανται σε:

•             Έγκαιρη διάγνωση και παροχή ψυχοκοινωνικών/ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών

•             Ψυχιατρική εκτίμηση και παρακολούθηση

•             Σχεδιασμός εξατομικευμένου πλάνου θεραπείας σε συνεργασία με το άτομο.

•             Ατομικές ή/και ομαδικές συναντήσεις με εξειδικευμένα στελέχη της δομής

•             Άμεση διασύνδεση και παραπομπή σε πιο εξειδικευμένες δομές του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών ή άλλες υπηρεσίες του Ο.ΚΑ.ΝΑ. ή υπηρεσίες άλλων φορέων (θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας, μονάδες αποτοξίνωσης κ.λπ.), εφόσον κρίνεται αναγκαίο.

•             Κινητοποίηση του οικογενειακού περιβάλλοντος για συμμετοχή στη θεραπευτική διαδικασία.

•             Εστιασμένες παρεμβάσεις (ψυχοκοινωνική/ ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, διασύνδεση με δομές ψυχικής υγείας) σε παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν εξαρτητικές συμπεριφορές καθώς και παρεμβάσεις στους σημαντικούς άλλους.

Ο ρόλος του Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ, έγκειται  στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε ολόκληρο το νομό Αιτωλοακαρνανίας και στην ευρύτερη περιοχή.

Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου, τηλ. επικοινωνίας: 2610 270318.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις