Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ετοιμάζεται η μονάδα ΟΚΑΝΑ στον Πύργο - Θα πάρει "ανάσα" και η Πάτρα

Ετοιμάζεται η μονάδα ΟΚΑΝΑ στον Πύργο - ...

Εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να καλύψει πάνω από 120 θέσεις θεραπείας

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης με εντατικούς ρυθμούς η δημιουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο χώρο του Γ.Ν.Πύργου. Πραγματοποιήθηκε εκσκαφή του χώρου και επίστρωση με υλικό απορρόφησης υδάτων.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή αναμένεται η τοποθέτηση του μπετού και εντός 10 ημερών η τοποθέτηση του προκατασκευασμένου κτιρίου που θα στεγαστεί η μονάδα. Η λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ, ένα έργο ζωής για την Ηλεία πρόκειται να βοηθήσει αρκετούς εξαρτημένους νέους που όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρετούνταν είτε απο την μονάδα της Πάτρας, είτε της Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Κατρίνης και ο πρόεδρος του Γ.Ν. Πύργου Β.Δημόπουλος, δήλωσαν την πλήρη ικανοποίησή τους για το έργο που υλοποιείται και σε σύνομο χρονικό διάστημα θα είναι σε λειτουργία.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κατρίνη, Προέδρου ΟΚΑΝΑ

Σήμερα έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για τη λειτουργία της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Νομό Ηλείας. Πολύ σύντομα ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για την προμήθεια του προκατασκευασμένου κτιρίου όπου θα στεγαστεί η μονάδα, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των νέων μονάδων. Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Ηλείας, γίνεται πραγματικότητα, μετά τις ομόφωνες αποφάσεις των ΔΣ του ΟΚΑΝΑ και του ΓΝ Ηλείας.

 

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες παραδώσαμε τη μονάδα στη Δράμα, εγκαινιάσαμε τη μονάδα στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ σύντομα θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία μονάδων στην Καστοριά, τα Ιωάννινα και την Κάλυμνο και ολοκληρώνουμε τις μονάδες σε Τρίκαλα και Σέρρες.

 

Όλες αυτές οι νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ, συμπεριλαμβανομένης και της μονάδας του Πύργου, θα έχουν και το απαιτούμενο προσωπικό για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους.

 

Το Δ.Σ του ΟΚΑΝΑ έχει ήδη πάρει τις σχετικές αποφάσεις και απομένει η έγκριση των απαραίτητων θέσεων προσωπικού, για να λειτουργήσουν άμεσα οι νέες μονάδες, να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες δίνοντας ελπίδα και ανακούφιση σε εκατοντάδες εξαρτημένους νέους και τις οικογένειές τους.

 

Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πύργο εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να καλύψει πάνω από 120 θέσεις θεραπείας.

 

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 80 άτομα μετακινούνται καθημερινά από την Ηλεία στις αντίστοιχες μονάδες της Καλαμάτας και της Πάτρας.

 

Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Ηλεία θα εξυπηρετεί και θεραπευόμενους από την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο.

 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πίστεψαν και συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση, τους συνεργάτες μου στον ΟΚΑΝΑ, τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα τον διοικητή κ. Δημόπουλο, καθώς και τους τοπικούς φορείς που διαχρονικά ενδιαφέρθηκαν για το ίδιο θέμα.

 

Τέλος , θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κκ Γερμανό  για την αμέριστη και ειλικρινή στήριξη της προσπάθειας και το βαθιά ανθρώπινο ενδιαφέρον του σχετικά με τη λειτουργία μονάδας ΟΚΑΝΑ στο Νομό Ηλείας.

 

Όλοι μαζί, δίνουμε ένα μήνυμα ζωής και ελπίδας.

 

οκανα_πυργος_2014_1 οκανα_ηλεια_Ο_2014_1

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις