Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Το Πανεπιστήμιο Πατρών κινδυνεύει να μείνει χωρίς καθαριότητα

Σία Αναγνωστοπούλου: Το Πανεπιστήμιο Πατ...

Κατέθεσε ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας & την ρωτά σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες προκήρυξης των 90 θέσεων καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την έκδοση Νομοθετικής ρύθμισης για την άμεση προκήρυξη 90 θέσεων καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και παράταση των συμβάσεων ως 31/12/20222 μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκήρυξης.

Για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο Πατρών κινδυνεύει να μείνει χωρίς καθαριότητα με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την προστασία των εργαζομένων και των φοιτητών από τον covid 19, υπογραμμίζει η Σία Αναγνωστοπούλου προσθέτοντας πως οι ενενήντα (90) συμβασιούχοι με καθεστώς ΙΔΟΧ μέσω του ΑΣΕΠ, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθαριότητας και είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου, απειλούνται με απόλυση στις 31/5/2022, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Αναγνωστοπούλου επισημαίνει ότι με την κωλυσιεργία της κυβέρνησης να εκδώσει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών στην δημοσίευση της  προκήρυξης  προσωπικού καθαριότητας, ή να δώσει παράταση στις ατομικές συμβάσεις που έχουν συνάψει οι εργαζόμενοι με το Πανεπιστήμιο, προμηνύεται η επιστροφή των εργολάβων. Είναι γεγονός πως οι εργολαβίες αποτελούν διαχρονική πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων της Ν.Δ., μία επιλογή οικονομικά ασύμφορη, με υποχώρηση των εργασιακών standards και με αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διαγωνισμός της εργολαβίας για δύο χρόνια καθαριότητας με λιγότερο προσωπικό φτάνει τα 3,5 εκατ.€ , ενώ οι μισθοί των 90 εργαζομένων είναι περίπου 900.000 τον χρόνο.

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την έκδοση προκήρυξης των 90 θέσεων καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για συμβάσεις τουλάχιστον ενός έτους και μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και αν προτίθεται να δώσει παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικού που απασχολείται στην καθαριότητα, για λόγους δημόσιας υγείας, για επιπλέον 7 μήνες, ήτοι έως 31/12/2022, προκειμένου το Πανεπιστήμιο Πατρών να μη μείνει χωρίς καθαριότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις