Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μπόρις Τζόνσον: Η φωτογραφία με μπίρες στη Ντάουνινγκ Στριτ λύνει το παζλ του "partygate"

Μπόρις Τζόνσον: Η φωτογραφία με μπίρες σ...

Πάρτι στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω αυστηρού lockdown

Στα χέρια των αγγλικών αρχών βρίσκονται 300 φωτογραφίες, στο πλαίσιο της έρευνας για το "partygate". Μεταξύ αυτών και μια που δείχνει τον Μπόρις Τζόνσον με ένα κουτάκι μπύρας στο πάρτι γενεθλίων του.
 

Συνεχίζονται οι έρευνες για το περίφημο "partygate", τα πάρτι στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω αυστηρού lockdown στη Βρετανία, λόγω κορονοϊού.

Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει μια φωτογραφία του Μπόρις Τζόνσον να κρατά ένα κουτάκι μπίρας στο πάρτι γενεθλίων του, τον Ιούνιο του 2020.

 
Φαίνεται ότι είναι μεταξύ των 300 φωτογραφιών που υποβλήθηκαν στη Μητροπολιτική αστυνομία από τη Σου Γκρέι για την έρευνά της για το "partygate".

Στη φωτογραφία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, απεικονίζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός με ένα κουτάκι μπύρα να στέκεται δίπλα στον καγκελάριο, Rishi Sunak, στο υπουργικό συμβούλιο Νο 10.

Τη φωτογραφία φαίνεται να τράβηξε ο επίσημος φωτογράφος του Τζόνσον που απαθανάτισε όλα τα στιγμιότυπα του παράνομου γεγονότος. Σημειωτέον, ο εν λόγω φωτογράφος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρηματοδοτείται από τους Βρετανούς φορολογούμενους.

Πίεση από τους Εργατικούς
Η αναπληρωτής αρχηγός των Εργατικών, Angela Rayner, δήλωσε στην εφημερίδα: "Ο φωτογράφος της Ντάουνινγκ Στριτ χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους και το κοινό έχει κάθε δικαίωμα να δει τις φωτογραφίες που πληρώνει για να έχει τραβήξει, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε πάρτι γενεθλίων του πρωθυπουργού.

"Μετά την έρευνα της αστυνομίας του Met, η έκθεση Σου Γκρέι πρέπει να δημοσιευτεί με όλα τα συνοδευτικά στοιχεία -φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες".

"Μισή" παραδοχή
Τον περασμένο μήνα η Ντάουνινγκ Στριτ παραδέχθηκε ότι το προσωπικό "συγκεντρώθηκε για λίγο" σε μια έκπληξη γιορτής γενεθλίων που διοργάνωσε η Κάρι Τζόνσον, αλλά είπε ότι ο πρωθυπουργός έμεινε μόνο για 10 λεπτά.

Ο καγκελάριος φέρεται να παρευρέθηκε στην εκδήλωση καθώς εμφανίστηκε σε μια συνάντηση για τον Covid, αλλά δεν είχε προσκληθεί.

Πηγές είπαν στη Mirror ότι ο Τζόνσον και ο Σουνάκ ήταν περιτριγυρισμένοι από τους βοηθούς του Νο 10 στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά δεν υπήρχε τούρτα γενεθλίων.

Ο Barrister Adam Wagner, ειδικός στους νόμους Covid, δήλωσε: "Το νομικό ερώτημα για τον πρωθυπουργό είναι αν συμμετείχε στη συγκέντρωση. Το γεγονός ότι φωτογραφήθηκε κρατώντας μια μπύρα υποδηλώνει έντονα ότι το έκανε και ως εκ τούτου, διέπραξε ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τους κανονισμούς".

Πληθαίνουν οι επιστολές δυσπιστίας κατά του Μπόρις Τζόνσον
Την περασμένη Τετάρτη (02/02) άλλος ένας βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος δήλωσε σήμερα ότι δεν στηρίζει πλέον τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του.

"Τα πρότυπα στον δημόσιο βίο μετράνε. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ πλέον να στηρίζω τον πρωθυπουργό", ανέφερε ο Άντονι Μάνγκνολ, που εκπροσωπεί το Τότνες, στη νοτιοδυτική Αγγλία, από το 2019.

Διαμαρτυρίες κατά του Μπόρις Τζόνσον  (AP PHOTO/ALASTAIR GRANT)
"Οι πράξεις του και οι μισοαλήθειες του επισκιάζουν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τόσοι άριστοι υπουργοί και συνάδελφοι. Κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας", πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολλοί Συντηρητικοί βουλευτές έχουν ήδη καταθέσει τέτοιες επιστολές. Προκειμένου να ξεκινήσει η εσωκομματική διαδικασία καθαίρεσης του Τζόνσον θα πρέπει να κατατεθούν τουλάχιστον 54 επιστολές από βουλευτές των Συντηρητικών στο αρμόδιο κομματικό όργανο.

Σιωπή από τη Ντάουνινγκ Στριτ
Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει, καθώς οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο μεταξύ, οι παραιτήσεις βοηθών του Μπόρις Τζόνσον διαδέχεται η μία την άλλη. Μέχρι χθες (04/02) ο Βρετανός πρωθυπουργός μετρούσε πέντε απομακρύνσεις μέσα σε 24 ώρες, της ειδικής συμβούλου του Τζόνσον, Έλενα Ναροζάνσκι, του προσωπάρχη του Νταν Ρόζενφιλντ, της Μουνίρα Μίρζα, επικεφαλής χάραξης πολιτικής του, του επικεφαλής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ Τζακ Ντόιλ και του Μάρτιν Ρέινολντς, ιδιαιτέρου γραμματέα του Τζόνσον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News κα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις