Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Θάνος Δούρος: "Δεν πουλάμε ακίνητα, διαχειριζόμαστε ανθρώπους"

Θάνος Δούρος: "Δεν πουλάμε ακίνητα,...

Ο ιδιοκτήτης της Keller Williams West

Tο ανθρώπινο στοιχείο είναι αυτό που συνδέει την τωρινή επαγγελματική του ενασχόληση με τις θητείες του στο εμπόριο και την εστίαση,μας εξηγεί ο Θάνος Δούρος. Η στροφή στο real estate και η κουλτούρα της εταιρίας Keller Williams West είναι δομημένες πάνω στον άνθρωπο, αποσαφηνίζει.

Πώς περιγράφει, όμως, το τοπίο αυτή τη στιγμή, με βάση τις απαιτήσεις του κόσμου;

«Παρότι δεν μπορούμε ακόμα να αναφερόμαστε στο παρόν ως μετά-covid εποχή, μπορεί ωστόσο να ισχυριστεί κανείς ότι το τοπίο στην αγορά ακινήτων σήμερα, μετά από το σοκ δύο lockdown και για ένα διάστημα 18 μηνών, συνεχίζει μια ανοδική πορεία από εκεί που είχε μείνει πριν τον Μάρτιο του 2020. Συγκεκριμένα, το αυξανόμενο ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας φαίνεται να συμπαρασύρει σταδιακά και τον κατασκευαστικό κλάδο, παρά τις υπέρογκες αυξήσεις στο κόστος των δομικών υλικών. Τόσο λοιπόν ο αριθμός των πράξεων όσο και οι τιμές διάγουν περίοδο αυξήσεων γεγονός που έρχεται σε αντιδιαστολή με την πραγματική οικονομία. Αυτό φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα στην αγορά των ενοικίων, όπου οι τιμές έχουν ξεφύγει, εξαιτίας της έλλειψης προσφοράς κυρίως, και όχι λόγω της οικονομικής δυνατότητας των ενδιαφερόμενων μισθωτών.

Τέλος, στην αγορά του επαγγελματικού ακινήτου, οι αυξήσεις περιορίζονται σε συγκεκριμένους κλάδους, αλλά γενικότερα επικρατεί μια στασιμότητα σε συνολικές πράξεις και τιμές». Κατά την άποψή του η ομάδα συνεργατών της Keller Williams West, όπως και το σύνολο του δικτύου της παγκοσμίως, δεν αποτελεί ένα τυπικό κτηματομεσιτικό γραφείο: «Δεν πουλάμε ακίνητα, διαχειριζόμαστε ανθρώπους, είμαστε κοντά τους ως σύμβουλοι, συνεργάτες ακόμα και φίλοι τολμώ να πω. Ο «δεκάλογος» του αξιακού μας ακρωνυμίου WI4C2TES ορίζει τις καθημερινές μας σχέσεις και το επάγγελμά μας ως σύνολο.

Η Ακεραιότητα – να κάνεις πάντα το σωστό, η Δέσμευση στο καθετί, η Επικοινωνία ως μέσο κατανόησης της ανάγκης, η Δημιουργικότητα – οι ιδέες οδηγούν σε αποτελέσματα, η Ομαδικότητα – μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα, η Εμπιστοσύνη που χτίζεται με Ειλικρίνεια, η Ισότητα, που παρέχει ευκαιρίες προς όλους, η Επιτυχία, η οποία πηγάζει μέσα από τον άνθρωπο. Το Όφελος είναι πάντα αμοιβαίο, όπως ορίζει η πρώτη και κορυφαία αξία μας που ολοκληρώνει το δεκάλογο».

KW West, Κορίνθου 208, kwgreece.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά