Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θυμήσου…Ένα συγκινητικό βίντεο των μαθητών των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Θυμήσου…Ένα συγκινητικό βίντεο των μαθητ...

Τα δάκρυα κύλησαν από τα μάτια των παιδιών ακούγοντας για τα βασανιστήρια που υπέστησαν αθώες ψυχές & λειτούργησαν ομαδοσυνεργατικά δημιουργώντας ένα ψηφιακό έργο

Όταν τα λόγια γίνονται εικόνες, όταν οι εικόνες μετουσιώνονται σε σκέψεις και οι σκέψεις αποτυπώνονται στο χαρτί, τότε η συγκίνηση είναι τεράστια…

Λίγα λόγια και κάποιες εικόνες για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ήταν αρκετά για να ανάψουν την σπίθα της δημιουργίας ενός λυρικού κειμένου από την Ελεάνα Χρυσανθοπούλου, μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου «των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη» που λειτουργούν στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου.

Τα δάκρυα κύλησαν από τα μάτια των παιδιών ακούγοντας για τα βασανιστήρια που υπέστησαν αθώες ψυχές και αμέσως λειτούργησαν «ομαδοσυνεργατικά» και δημιούργησαν ένα ψηφιακό έργο.

Η Ελεάνα, η Αλίκη, η Μαρία, ο Γεράσιμος και ο Θανάσης μετρούν θύματα και θυμούνται τις τραγικές στιγμές του Ολοκαυτώματος. Μας προτρέπουν να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε τις θηριωδίες και τα εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας. Και πιο πολύ, να μην επιτρέπουμε να επαναλαμβάνονται γεγονότα σαν κι αυτά, όταν τα κρατούμε χαραγμένα ανεξίτηλα, όχι μόνο  στη μνήμη, αλλά και στα μύχια της ψυχής μας!

Τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη βρίσκονται στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου. Τηλέφωνο: +30 2634021607.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις