Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμαρχος Αιγιαλείας για Χιονοδρομικό: «Δεν διεκδικούμε τη ζημιά»

Δήμαρχος Αιγιαλείας για Χιονοδρομικό: «Δ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η πρόταση περί διεκδίκησης από την Αιγιάλεια τμήματος του Χιονοδρομικού Καλάβρυτων διαγράφηκε ομόφωνα  από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου

Ομόφωνα διαγράφηκε από τα πρακτικά του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας η πρόταση να διεκδικηθεί τμήμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Kαλαβρύτων. Την σχετική αναφορά έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Γιοβάς, ο οποίο ισχυρίστηκε ότι κομμάτι του  Χιονοδρομικού κέντρου ανήκει στην επικράτειά του Δήμου Αιγιαλείας και άρα υπάρχει δυνατότητα να ζητηθούν  αντισταθμιστικά οφέλη. Συγκεκριμένα ο κ. Γιοβάς ισχυρίστηκε ότι  το Χιονοδρομικό βρίσκεται σε ποσοστό της τάξης του 70% σε έκταση του Δήμου Αιγιαλείας από το 1983 και είχε παραδοθεί σε χρήση γεγονός που- όπως είπε- δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να ζητήσει να έχει λόγο και συμμετοχή στο Δ.Σ.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, «στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο έγινε μία αναφορά από τον Γιώργο Γιοβά σε σχέση με το Χιονοδρομικό Κέντρο που είχε δύο σκέλη. Το πρώτο ήταν να ζητήσουμε έκπτωση για τους κατοίκους της Αιγιαλείας και το δεύτερο ότι ένα τμήμα του Χιονοδρομικού Κέντρου ανήκει στην Περιφέρεια του Δήμου Αιγιαλείας.

Σε σχέση με το πρώτο, αποφασίστηκε να ζητήσουμε την έκπτωση όμως το δεύτερο σκέλος το θεώρησα άστοχο, έτσι πρότεινα και συμφωνήσαμε όλοι να διαγραφεί από τα πρακτικά με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου. Διεγράφη από τα πρακτικά ως μη υπάρχουσα εισήγηση. Όπως είπα, δεν μπορούμε σήμερα να μιλάμε για αλυτρωτισμούς. Δεν πρέπει αυτή τη στιγμή, μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση ο ένας να τα βάζει με τον άλλον. Ας αφήσουμε να το Χιονοδρομικό να λειτουργεί ως έχει. Είναι δυνατόν να διεκδικούμε τη ζημιά; Να διεκδικούμε έριδες; Πέραν αυτών, το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων βρίσκεται στα Καλάβρυτα και είναι μια επιχείρηση με προβλήματα οικονομικά. Τι θέλουμε εμείς στην Αιγιάλεια; Να συνδιοικήσουμε, να πάρουμε μέρος της ευθύνης και της οικονομικής και τα έσοδα από τον τουρισμό, οι επισκέπτες, τα πάντα να πέφτουν στην οικονομία των Καλαβρύτων από τη στιγμή που εκεί είναι το Χιονοδρομικό;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις