Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί τα φανάρια μάς πάνε ανάποδα; Και ποιος θα τα καλύψει;

Πάτρα: Γιατί τα φανάρια μάς πάνε ανάποδα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η "αποκάλυψη" της λειτουργίας τους

Τα ανάποδα, σε λειτουργία, φανάρια στην συμβολή της οδού Κορίνθου με τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, έχουν γίνει πολλές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των πολιτών που προσπαθούν να βρουν τι συμβαίνει και στέλνουμε τους οδηγούς στο ανάποδο ρεύμα, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για όσους δεν γνωρίζουν την Πάτρα και τους δρόμους της.

Τα  συγκεκριμένα φανάρια–όπως και άλλα φανάρια σε άλλα σημεία της πόλης- τοποθετήθηκαν ενόψει της μελλοντικής αντιδρόμησης της οδού όποτε και αν αυτή γίνει.

Ποιος είναι όμως ο λόγος που βρίσκονται σε λειτουργία; Η Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού –Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Αναστασία Τογιοπούλου, δίνει την απάντηση στο thebest.gr: «Είναι το μοναδικό σημείο στην πόλη που τα φανάρια της αντιδρόμησης είναι αναμμένα και σε λειτουργία. Μάλιστα είναι από την αρχή που τοποθετήθηκαν και αυτό γίνεται για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο. Κατασκευαστικά έχει προβλεφθεί ότι από αυτά τα φανάρια, από αυτή την πηγή ηλεκτροδότησης, παίρνουν ρεύμα όλα τα υφιστάμενα φανάρια που λειτουργούν αυτή τη στιγμή. Άρα είναι απαραίτητο να παραμένουν αναμμένα γιατί είναι το σημείο όδευσης του ηλεκτρικού ρεύματος, όλων των φαναριών που πρόκειται να καταργηθούν στο μέλλον».

Η κ. Τογιοπούλου, εξηγεί, πως «αποκαλύφθηκε» η λειτουργία των φαναριών:  «Ήταν καλυμμένα και γι’ αυτό δεν είχε προκαλέσει  το ενδιαφέρον του κόσμου, όμως με τον καιρό έφυγαν τα καλύμματα και έτσι αποκαλύφθηκε η λειτουργία τους. Η εργολαβία, όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει, δεν υπάρχει ο ανάδοχος που θα μπορούσε να ανέβει και να τα καλύψει και πάλι, ωστόσο έχουμε επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου ώστε τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τον Τομέα του Ηλεκτροφωτισμού, να πάει αναβατόριο και να καλύψουν πάλι τα φανάρια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις