Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Κλεισμένα μέσω Airbnb για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας- Τα ξενοδοχεία κλείνουν για ΣΚ

Καλάβρυτα: Κλεισμένα μέσω Airbnb για το ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η κίνηση στα ξενοδοχεία

Μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν να «κλείσουν» τη διαμονή τους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε διαμερίσματα airbnb στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, όπως τα Καλάβρυτα, σύμφωνα με τον  πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates κ. Μπάκα και μάλιστα όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ξεπερνάνε ήδη το 60% για άφιξη το Σάββατο 5/3 και αναχώρηση την Καθαρά Δευτέρα 7/3.

Στον αντίποδα, τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα.

Όπως λέει στο thebest.gr ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, «αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες παρακρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αλλά δεν ξεπερνούν ούτε το 50%. Περιμένουμε όμως ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ενταθούν οι κρατήσεις και για αυτές τις ημέρες».

Αναφορικά με τα airbnb δωμάτια στην περιοχή ο κ. Δαφαλιάς, εξηγεί: «Στην περιοχή των Καλαβρύτων είναι αρκετά πλέον τα airbnb, ωστόσο προς το παρόν δεν επηρεάζουν τον ξενοδοχειακό κλάδο , τόσο ώστε να πούμε ότι χάνονται πληρότητες». Σημειώνει, επίσης, τις διαφορές ενός ξενοδοχείου ή καταλύματος με τα δωμάτια airbnb, σε σχέση με τα μέτρα: «Υπάρχουν  ζητήματα με την λειτουργία των airbnb διότι δεν πληρούν προϋποθέσεις που τηρούν τα τουριστικά καταλύματα γενικότερα, όχι μόνο τα ξενοδοχεία. Υπάρχουν θέματα υγιεινής, καθώς δεν έχει θεσπίσει, η πολιτεία. μέτρα για τα airbnb και σε αυτό το σημείο υπάρχει ένας ανταγωνισμός, διότι τα ξενοδοχεία είναι υποχρεωμένα να τηρήσουν κάποια μέτρα. Πρέπει να  υπάρχει αύξηση του προσωπικού για να μπορέσει η κάθε επιχείρηση να ανταπεξέλθει αλλά και να γίνουν  αγορές αντισηπτικών, μασκών και γαντιών αλλά και απολυμαντικών  μηχανήματων. Το ερώτημα είναι πως ένα airbnb απολυμαίνει το δωμάτιο; Η πολιτεία, λέει για το ξενοδοχεία ή να αφήνουν τα δωμάτια κενά 24 ώρες ή να βάζουν μηχανήματα απολύμανσης για να μπορέσουν να λειτουργήσουν άμεσα».

Στο μεταξύ μεγάλη ζήτηση, υπάρχει, αυτή την εποχή για καταλύματα στην περιοχή των Καλαβρύτων, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, που η έλευση των εκδρομέων είναι μεγαλύτερη λόγω του Χιονοδρομικού. Βέβαια όπως αναφέρει ο κ. Δαφαλιάς: «Τα Καλάβρυτα, δεν είναι ασφυκτικά γεμάτα και αν κάποιος ενδιαφερθεί να έρθει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρει κατάλυμα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις