Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόταση μομφής: Σήμερα ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή – Αναλυτικά η διαδικασία

Πρόταση μομφής: Σήμερα ξεκινά η συζήτηση...

Την Κυριακή η ονομαστική ψηφοφορία

Σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 18:00,  αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόταση μομφής: Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία
Η συζήτηση στη Βουλή θα αρχίσει με τις τοποθετήσεις δύο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, και συγκεκριμένα του Δημήτρη Τζανακόπουλου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Θα ακολουθήσει ένας κύκλος έξι ομιλητών από κάθε κόμμα της Βουλής, και η συζήτηση θα συνεχιστεί με 12μελείς κύκλους ομιλητών (5 ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ, 1 Κίνημα Αλλαγής, 1 ΚΚΕ, 1 Ελληνική Λύση και 1 ΜέΡΑ25).

Οι συνεδριάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής θα αρχίσουν στις 10:00 πμ και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τις 20:00 της Κυριακής. Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Η διαδικασία
 
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής αλλά και το Σύνταγμα η Βουλή, όπως και συνέβη άμεσα διέκοψε τις εργασίες της (εν προκειμένω τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης).

 Με δεδομένο ότι η πρόταση θα ξεκινήσει σημερα, θα ολοκληρωθεί το αργότερο τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με ονομαστική ψηφοφορία.

 Σύμφωνα, πάντα με το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ξεκινά με την ομιλία δύο τουλάχιστον βουλευτών από εκείνους που την υπέγραψαν.
Παράλληλα, μέχρι το τέλος της ομιλίας των δύο βουλευτών, συντάσσεται ο πλήρης κατάλογος των ομιλητών που θα τοποθετηθούν ενώπιον της Ολομέλειας.

 Προκειμένου να γίνει δεκτή θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις