Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βιασμός 24χρονης: Ολοκληρώθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις - Δύο καταθέσεις σήμερα φέρνουν εξελίξεις

Βιασμός 24χρονης: Ολοκληρώθηκαν οι τοξικ...

Γιατί οι τοξικολογικές εστάλησαν στην Ελβετία

Σχεδόν στο 100% ολοκληρώθηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης που κατήγγειλε βιασμό σε ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Οι επιστήμονες της Βέρνης αναζητούσαν επιπρόσθετα στοιχεία στις τοξικολογικές εξετάσεις, και μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να φθάσουν τα αποτελέσματα στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Επί μέρες αναλυτές και ειδικοί επιστήμονες μελετούσαν προσεκτικά στο υπερσύγχρονα εξοπλισμένο εργαστήριο με ειδικά όργανα ανίχνευσης νέων ναρκωτικών ουσιών ή φαρμάκων τα δείγματα της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το thessToday.gr οι Ελβετοί επιστήμονες έως την περασμένη Παρασκευή ολοκλήρωσαν σχεδόν στο 100% την έρευνά τους και τα ευρήματά της θα συμπεριληφθούν στο τελικό πόρισμα το οποίο θα παραδοθεί στην ανακρίτρια.

Εξειδικευμένες πηγές αναφέρουν  ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν μπει στην τελική φάση, απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες «τρέχουν» αυτή τη στιγμή, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις ανακριτικές αρχές για την πορεία των ερευνών.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr οι εξετάσεις εστάλησαν στην Ελβετία καθώς το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης θεωρείται από τα πλέον αξιόπιστα διεθνώς καθώς διαθέτει ιδιαίτερα προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό και εξαιρετικά καταρτισμένο προσωπικό, με εμπειρία στη διερεύνηση ανάλογων υποθέσεων.

Ο πιο καθοριστικός όμως παράγοντας για την επιλογή του συγκεκριμένου εργαστηρίου ήταν το γεγονός ότι, με βάση τον εξοπλισμό που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει νέα ναρκωτικά και φάρμακα καθώς ετησίως κυκλοφορούν στο απαγορευμένο εμπόριο τουλάχιστον 101 νέες ναρκωτικές ουσίες.

Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι βασικό μέλημα ήταν να καλυφθεί κάθε πιθανότητα εμφάνισης αγνώστων ουσιών, καθώς, όπως προσθέτουν, επιθυμούσαν να διερευνήσουν ενδελεχώς την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Για το λόγο αυτό επέλεξαν το συγκεκριμένο εργαστήριο, το οποίο εδώ και λίγους μήνες μετακόμισε σε ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις, όπου διεξάγονται όλες οι ιατροδικαστικές εξετάσεις του Καντονίου της Βέρνης.

Τι ισχύει για το δείγμα της τρίχας και τη διαρροή των τοξικολογικών εξετάσεων
Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι στο εργαστήριο του ΑΠΘ χορηγήθηκε κονδύλι για την προμήθεια ενός οργάνου το οποίο μπορεί να εντοπίσει το χάπι του βιασμού από την εξέταση της τρίχας.

Εξειδικευμένες πηγές επισημαίνουν ότι οι τρίχες είναι ένα υλικό το οποίο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάλυση, ενώ ελάχιστοι μπορούν να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα.

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν την τρίχα ως «στοιχείο με πολλά μειονεκτήματα», ενώ προσθέτουν ότι σε περιστατικά όπως της 24χρονης, αντενδείκνυται.

Σημαντικές καταθέσεις σήμερα
Σήμερα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις, με τις καταθέσεις δύο ακόμη ατόμων.

Πρόκειται να καταθέσουν ο φίλος του εργοδότη της νεαρής κοπέλας, που τον συνόδευσε στο πεντάστερο ξενοδοχείο, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, καθώς και η 17χρονη που ήταν μαζί της στο πάρτι για κάποιες ώρες εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο ανθρώπους που είδαν την 24χρονη έπειτα από το πάρτι, θα καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας περιστατικά που βίωσε καθώς παρέλαβαν την κοπέλα, έπειτα από τηλεφώνημά της, μετά την νύχτα της φρίκης στην σουίτα, ενώ θα περιγράψει και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.

Η ανήλικη φίλη της καταγγέλλουσας, η οποία έχει ήδη καταθέσει μία φορά, αναμένεται να διηγηθεί όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της παραμονής της στην σουίτα, θα πει για ποιο λόγο αποφάσισε να φύγει η ίδια, και γιατί η 24χρονη ξαναγύρισε στο πάρτι.

Η κατάθεσή της θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς στην πρώτη της «επίσκεψη» στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, η 17χρονη είχε καταθέσει πως «η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη και ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι», συνέχισε και πρόσθεσε πως «έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι όταν ξύπνησα βρήκα τρεις κλήσεις στο κινητό μου από την Γεωργία. Την πήρα αμέσως τηλέφωνο αρκετές φορές, αλλά ήταν απενεργοποιημένη. Κατά τις 18:00 μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε όσα έγιναν κι ότι έπεσε θύμα βιασμού».

Τηλεφωνικές συνομιλίες και μηνύματα κατέθεσε η 24χρονη
Η 24χρονη πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασε στις 21 Ιανουαρίου και προχώρησε σε νέα κατάθεση ενώπιον της ανακρίτριας, παρουσία ψυχολόγου, η οποία διήρκησε πάνω από δύο ώρες.

Όπως είχε γράψει το ThessToday.gr, η νεαρή κοπέλα κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια όλα αυτά που συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ παράλληλα παρουσίασε την απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνομιλιών καθώς και τα μηνύματα που αντάλλαξε το μοιραίο βράδυ με το άτομο που την κάλεσε στο πάρτι.

«Η Γεωργία εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια, κι ουσιαστικά επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε μέσα στην σουίτα του ξενοδοχείου. Παρουσιάστηκε και πάλι, με το πρόσωπό της «ξεσκέπαστο» και με το κεφάλι της ψηλά, δίνοντας την δυνατότητα να την κρίνει όλος ο κόσμος. Το πρόσωπο είναι το σπαθί του ανθρώπου» δήλωσε ο δικηγόρος της Θανάσης Ζιώγας, μετά την κατάθεση της 24χρονης.

«Δεν έχει να κρύψει κάτι» λέει ο δικηγόρος του 33χρονου που την προσκάλεσε
Ο 33χρονος το μεσημέρι της Παρασκευής οδηγήθηκε στη ΓΑΔΘ από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, όπου κατέθεσε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξάγεται ύστερα από την εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με τα κυκλώματα μαστροπείας.

Όπως μετέφερε ο δικηγόρος του Χρήστος Δερδεμέζης, ο 33χρονος δεν έχει αυτή τη στιγμή την ιδιότητα του κατηγορούμενου, ή του υπόπτου, ή του συλληφθέντος, ήρθε απλώς να καταθέσει. Να σημειωθεί ότι ο 33χρονος παρέδωσε στην ΕΛΑΣ τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή αλλά και το κινητό του, ενώ μάλιστα ο δικηγόρος του επισήμανε ότι η πρόθεση του 33χρονου ήταν να παραδώσει μόνος του τα προσωπικά του αντικείμενα, με στόχο να προχωρήσει η έρευνα της ΕΛΑΣ. «Δεν έχει κάτι να κρύψει», δήλωσε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις