Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Προμήθεια βιβλίων μειωμένου αναγνωστικού ενδιαφέροντος για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

σπιράλ: Προμήθεια βιβλίων μειωμένου αναγ...

"Είναι λυπηρό να ενημερωνόμαστε από τις εφημερίδες" αναφέρει η Εύα Αθανασοπούλου

Η Εύα Αθανασοπούλου, Δρ πολιτικός μηχανικός-συγγραφέας, Γραμματέας σπιράλ, Μέλος του Δ.Σ. Δημοτικής Βιβλιοθήκης- Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων (εκπρόσωπος σπιράλ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει:


Μετά από δύο σχεδόν χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της παράταξης σπιράλ στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, έχοντας ενεργή συμμετοχή, λόγο και πνεύμα καλής συνεργασίας, ανταποκρινόμενοι άμεσα σε διαδικασίες «επείγοντος» όποτε μας ζητήθηκε από την Πρόεδρο κα Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, θεωρήσαμε ότι είμαστε ενήμεροι για όλες τις αποφάσεις του. Δυστυχώς η πραγματικότητα μάς διέψευσε.
Είναι λυπηρό να πληροφορούμαστε από τις εφημερίδες το θέμα προμήθειας συγκεκριμένων βιβλίων στενά κομματικού ενδιαφέροντος, για λογαριασμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών. Να διαβάζουμε στα ΜΜΕ, ότι ο Π.Ο. δωρίζει εμμέσως χρήματα σε φίλα προσκείμενα εκδοτικό οίκο, βιβλία, που πραγματικά δεν αφορούν τους πολλούς. Προφανώς και η κα Γεροπαναγιώτη δεν ήταν υποχρεωμένη να φέρει το άνω θέμα προς έγκριση στο Δ.Σ. του Π.Ο..

Όταν όμως κυρία Πρόεδρε, σε κάθε αποστροφή του λόγου σας, τονίζετε τον αγώνα για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, ερωτώ: Βιβλία με τίτλους όπως «Η παρέμβαση του ΚΚΕ στους βιοπαλαιστές αγρότες. Πρακτικά της Ευρείας Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ» ή «Για την παρέμβαση του Κόμματος στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Υλικά της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ» με συγγραφείς την Κ.Ε. ή κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ, θεωρείτε ότι στ΄ αλήθεια καλύπτουν το ενδιαφέρον και την δίψα του λαού για μάθηση και γνώση; Αμφιβάλλω αν ακόμη και κομματικά στελέχη του ΚΚΕ έχουν διαβάσει τα συγκεκριμένα βιβλία.


Εσείς η ίδια μέσα από άλλο ρόλο και συσχετισμούς καταδικάζετε: «ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι απαραίτητα και ηθικό!». Τώρα που βρίσκεστε στην εξουσία, σε θέση ισχύος, θα επιχειρηματολογήσετε με μόνο γνώμονα την νομιμότητα;Με την ελπίδα να είναι αυτή η τελευταία φορά, που η Διοίκηση αφήνει το Συμβούλιο να ενημερωθεί από τις εφημερίδες.

Εύα Αθανασοπούλου, Δρ πολιτικός μηχανικός-συγγραφέας
Γραμματέας σπιράλ
Μέλος του Δ.Σ. Δημοτικής Βιβλιοθήκης- Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων (εκπρόσωπος σπιράλ)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις