Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

M. Κυριακοπούλου: Τρεις χρονιές «βασίλισσα», χωρίς... θρόνο-Τι λέει στο thebest

M. Κυριακοπούλου: Τρεις χρονιές «βασίλισ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Την γνωρίσαμε το 2020 ως φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και ραδιοφωνική παραγωγό του up fm...

 

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η Μαρία Κυριακοπούλου κατέχει τον τίτλο της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού.  Την γνωρίσαμε το 2020 ως φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και ραδιοφωνική παραγωγό του up fm αλλά οι συνθήκες της πανδημίας δεν της έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα να ζήσει ένα «φυσιολογικό καρναβάλι και να ανέβει στο άρμα της φορώντας το κουστούμι της βασίλισσας. Ωστόσο η ίδια αισθάνεται τυχερή για τις εμπειρίες που έχει συλλέξει μέχρι σήμερα έχοντας το τίτλο της βασίλισσας του Πατρινού καρναβαλιού τρία συναπτά έτη.

 

 

 

Κάθε χρονιά έχει τις ξεχωριστές της στιγμές. Υπάρχει η πιθανότητα να ανέβω στο άρμα μου, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάσταση σε επίπεδο πανδημίας

«Εγώ  η ίδια έχω αλλάξει, όπως αλλάζει ο καθένας χρόνο με το χρόνο. Ωστόσο, το κέφι μου, η όρεξη μου, η τρέλα μου, η διάθεση  και η αγάπη μου για το καρναβάλι έχουν μείνει σταθερά. Μπορώ να πω μάλιστα ότι αντιμετωπίζω τα πράγματα με μία πιο ώριμη ματιά πλέον οπότε αρχίζω να το διασκεδάζω και περισσότερο αυτό που μου συμβαίνει. Το Καρναβάλι έχει γίνει πια μέρος της ταυτότητάς μου. Με ρωτάνε πάντα γι΄ αυτό και την εμπειρία μου» λέει η Μαρία Κυριακοπούλου στο thebest.gr.

Όπως αναφέρει, «η αλήθεια είναι πως αφού  δεν έγινε Καρναβάλι ούτε πέρσι αλλά ούτε και την πρώτη φορά που είχα αυτόν τον τίτλο, το περίμενα ότι θα είμαι και φέτος, για τρίτη χρονιά. Δεν είχα τίποτα ως δεδομένο όμως γνώριζα ότι είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις και εφόσον δεν είχα ανέβει στο άρμα, αφού δεν έχει γίνει παρέλαση και αφού δεν έχω ολοκληρώσει την αποστολή μου, το θεώρησα λογικό και  πιθανό να συμβεί. Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να ζήσω ξανά αυτό το ταξίδι γιατί είναι ένα ταξίδι που κρατάει τρία χρόνια μέσα στα οποία έχω κερδίσει πολύ περισσότερα πράγματα από όσα περίμενα.

Τη πρώτη φορά που έκανα την αίτηση, το έκανα για ανέβω στο άρμα και να ζήσω αυτή την εμπειρία και τελικά έχω πληθώρα  εμπειριών όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Μπορεί κάποιοι να με θεωρούν άτυχη όμως για μένα είναι τύχη.  Κάθε χρονιά έχει τις ξεχωριστές της στιγμές. Από την πρώτη χρονιά θυμάμαι και ξεχωρίζω το γεγονός ότι παραβρέθηκα σε όλες τις εκδηλώσεις. Σε κάθε μία με πλησίαζε ο κόσμος για να μου μιλήσει ενώ τα παιδάκια έδειχναν την αγάπη τους. Μου άρεσε που γνώρισα τόσο κόσμο. Τη δεύτερη χρονιά το Καρναβάλι ήταν ένα φως μέσα σε μία περίοδο καραντίνας, αρνητικών ειδήσεων. Από το Καρναβάλι του 2021 έχει χαραχθεί έντονα στο μυαλό μου η στιγμή της έναρξης όπου μαζί με τον τελάλη έκανα την ευχή μου στο σιντριβάνι της πλατείας Γεωργίου. Φέτος ελπίζω να φτιάξω ακόμα καλύτερες αναμνήσεις. Το φόρεμα που θα φορούσα το 2020 είναι κατά τη γνώμη μου ένα από τα πιο όμορφα κουστούμια και θα είναι κρίμα και άδικο να μην το φορέσω, αν και δεν έχω αρκετές πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Υπάρχει η πιθανότητα να ανέβω στο άρμα μου, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάσταση σε επίπεδο πανδημίας. Ελπίζω να υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα πράγματα απ’ ότι πέρσι. Προέχει η υγεία όλων μας και μακάρι να υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για τις ζωές όλων μας».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις