Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιόνια και τσουχτερό κρύο για 24ωρα φέρνει ο πολικός αεροχείμαρρος

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χιόνια και τσουχτερό ...

Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Πρωτεύουσας

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τσουχτερό κρύο διαρκείας φέρνει η κακοκαιρία που θα ονομαστεί Ελπίδα, το προσεχές Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι μετεωρολόγοι μάλιστα μιλούν και για χιόνια ακόμα και στην Αττική.

Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να προκαλέσει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας τα προσεχή εικοσιτετράωρα, ενώ μια δεύτερη διαταραχή που θα ξεκινήσει να εκδηλώνεται τη Δευτέρα θα βάλει, κυριολεκτικά, τη χώρα στον πάγο.

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στο καιρικό «μενού» των επόμενων ημερών περιλαμβάνεται πολύ κρύο και χιόνια μέχρι και στην Αττική. Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας οφείλεται σε αεροχείμαρρο, δηλαδή ένα ποτάμι αέρα που βρίσκεται ψηλά μέσα στην ατμόσφαιρα το οποίο οδηγεί το πολικό αυτό ψύχος να κατέβει προς τα γεωγραφικά πλάτη της χώρας μας.

Το πρώτο ψυχρό κύμα απασχολεί ήδη τη χώρα μας και κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί οι πρώτες χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Ήδη η Τετάρτη ξεκίνησε με πολύ κρύο και μάλιστα στη χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε, στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας ο υδράργυρος έφτανε τους -8 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στη συνέχεια η κακοκαιρία θα επιδεινωθεί εκ νέου καθώς αναμένεται να πάρει τη σκυτάλη το πολικό ψύχος που θα κατέβει από τη Σκανδιναβία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις