Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Μάρκου: Κυβερνητικές "λαθροχειρίες" στον ημερήσιο απολογισμό θανάτων και κρουσμάτων - Εξ όνυχος τον λέοντα

Κώστας Μάρκου: Κυβερνητικές "λαθροχ...

Εντοπίστηκε ένα συχνό φαινόμενο σχετικά με τους θανάτους του κορωνοϊού, άλλο νούμερο να ανακοινώνεται επίσημα εσωτερικά & άλλο να δηλώνεται εξωτερικά στο worldometers

Για κυβερνητικές «λαθροχειρίες» στον ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων και νεκρών κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο ιατρός, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η αναξιοπιστία της κυβέρνησης της ΝΔ έχει πλέον εγκατασταθεί στην καθημερινότητα. Αναξιοπιστία που εδράζεται και στην ανικανότητα και στην παραπληροφόρηση. Η διαχείριση της πανδημίας συνιστά ένα πεδίο που σε κάθε πτυχή του επιβεβαιώνεται η πραγματικότητα αυτή. Όπου (νομίζει ότι) μπορεί παραπληροφορεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στο θέμα της καθημερινής ενημέρωσης για τον αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών κάνει λαθροχειρίες. Πιο συγκεκριμένα:

Υπέπεσε  στην αντίληψή μας ένα πολύ συχνό φαινόμενο σχετικά με τους θανάτους του κορωνοϊού, άλλο νούμερο να ανακοινώνεται επίσημα εσωτερικά και άλλο νούμερο να δηλώνεται εξωτερικά στα αποθετήρια π.χ. στο worldometers.

Στα προοδευτικά αθροίσματα γίνεται «μαγείρεμα». Τον τελευταίο μήνα, από 14/12/2021 έως 16/1/2022, διαπιστώνεται διαφορά στις 17 από τις 34 ανακοινώσεις. Διαφορές από 1-2 έως και 15 καταγραφές. Σύνολο διαφοράς 51.

Επί παραδείγματι:  για τις 13/1/2022 ανακοινώθηκαν 80 θάνατοι. Ταυτόχρονα αναφέρεται ότι το σύνολο των θανάτων σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας είναι 21.732. Με βάση αυτή την ανακοίνωση κανονικά στις 12/1/2022 θα έπρεπε να είχε δοθεί άθροισμα 21732 - 80 = 21.652. Ανατρέχοντας λοιπόν στο επίσημο άθροισμα που ανακοινώθηκε στις 12/1/2022  παρατηρούμε αντί για 21.652 τον αριθμό 21.637! Άρα, ενώ στις 12/1 ανακοινώθηκαν 21.637 συνολικά θάνατοι και αντίστοιχα στις 13/1, 21.732, δηλαδή υπάρχουν 21.732-21.637 = 95 επιπλέον θάνατοι από την προηγούμενη ανακοίνωση, επισήμως ανακοινώθηκαν 80!

Αυτά για την ενημέρωση στην Ελλάδα. Την ίδια χρονική στιγμή, ανατρέχοντας στο διεθνές αποθετήριο Worldometer εκεί διαπιστώνεται το σωστό, δηλαδή ανακοινώνονται 95 θάνατοι!

Ο κ. Μάρκου επισυνάπτει και τον σχετικό Πίνακα υπογραμμίζοντας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, «είναι επικίνδυνοι. Πρέπει να τους διώξουμε».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στο gov.gr https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/).

Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις