Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Συνάντηση με θέμα τον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί το αρχείο του Μπάμπη Γκολέ

Πάτρα: Συνάντηση με θέμα τον χώρο όπου θ...

Επίσης συζητήθηκε ο προγραμματισμός και σχεδιασμός μιας εκδήλωσης - αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αξέχαστου Πατρινού ρεμπέτη

Ο προγραμματισμός και σχεδιασμός μιας εκδήλωσης - αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αξέχαστου Πατρινού ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ, στην οποία για 1η φορά θα εκτεθεί και μέρος από το προσωπικό του αρχείο, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου 2022, στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού, στην οποία συμμετείχαν η αδελφή του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή Θεώνη Γκολέ, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέας Μάζης.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης και οι χώροι που ενδείκνυνται, προκειμένου να φιλοξενηθεί το αρχείο του Μπάμπη Γκολέ, το οποίο παραχωρήθηκε μετά το θάνατό του από την αδελφή του, στο Δήμο της Πάτρας.

Η Θεώνη Γκολέ στη διάρκεια της συνάντησης με την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον κ. Μάζη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον τρόπο που μέχρι σήμερα ο Δήμος της Πάτρας φύλαξε και προστάτεψε το αρχείο. Παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους χειρισμούς που γίνονται, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση του αρχειακού υλικού, σε ότι αφορά στη φιλοξενία του σε ένα χώρο, ο οποίος θα συνάδει με το έργο και το «στίγμα» του Μπάμπη Γκολέ.

Ο Μπάμπης Γκολές υπήρξε ένας εξαιρετικός τραγουδιστής του ρεμπέτικου-λαϊκού τραγουδιού. Είχε γεννηθεί στις 5 Νοεμβρίου 1947 στην συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας. Ήταν αυτοδίδακτος μουσικός και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ούτι από την ηλικία των 8 ετών ενώ από την ηλικία των 12 έμαθε να παίζει και μπουζούκι. Έφυγε από τη ζωή πριν από 7 χρόνια, στις 11 Ιανουαρίου 2015.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture