Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Αναστολή συμβάσεων εργασίας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

Αναστολή συμβάσεων εργασίας μέχρι τα τέλ...

Ποιους κλάδους αφορά

Για δύο εβδομάδες, από σήμερα έως το τέλος Ιανουαρίου δίνεται η δυνατότητα να θέσουν σε αναστολή εργαζόμενούς τους οι επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης, του αθλητισμού, αλλά και στον πολιτισμό, τα θέατρα, τους παιδότοπους και τις εκδηλώσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας, μιλώντας στον Alpha.

 Ειδικώς, για την εστίαση και τον αθλητισμό, ο κ. Σταϊκουρας είπε ότι η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει μόνο για ποσοστο έως 25% των εργαζομένων σε μια επιχείρηση. Όπως διευκρίνιζαν αρμόδιες πηγές, σε περίπτωση που μια επιχείρηση απασχολεί από 1 έως 3 εργαζόμενους, θα μπορεί να τίθεται σε αναστολή ο ένας.

Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε, διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τα σενάρια περί μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ , ότι το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα για μια τέτοια παρέμβαση αυτή τη στιγμή, αν και εξετάσθηκε, όπως είπε, το ενδεχόμενο. Είπε ότι η χώρα έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος και το τρίτο υψηλότερο έλλειμμα το 2021 στην Ευρωζώνη, έχοντας αυξήσει τις δαπάνες της κατά 13 δισ. ευρώ, καθώς εφάρμοσε το 4ο υψηλότερο, παγκοσμίως, πακέτο μέτρων στήριξης. Σημείωσε επίσης ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 38 δισ. ευρώ.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις