Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα και σχεδόν όλη η Ευρώπη

ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα και σχ...

Αγωνία για το νέο κύμα

Στο βαθύ «κόκκινο» παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα η Ελλάδα σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη του ECDC ο οποίος δόθηκε την Πέμπτη, στη δημοσιότητα, την ίδια στιγμή που η παραλλαγή Ομικρον έχει επικρατήσει στην κοινότητα.

Παράλληλα,  οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το διεθνούς κύρους περιοδικό «Science», δεν είναι σε θέση ακόμη να προβλέψουν τον τελικό απολογισμό της Όμικρον, ενώ δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι ακόμη κι αν η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά περιστατικά Covid-19, τα ήδη βεβαρημένα από τη Δέλτα νοσοκομεία τελικά θα υπερφορτωθούν.

Οι ιολόγοι, επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι, μικροβιολόγοι και άλλοι επιστήμονες παρακολουθούν με αγωνία και ευελπιστούν ότι το νέο κύμα θα κορυφωθεί σύντομα και θα αρχίσει μετά να πέφτει, χωρίς στο μεταξύ να κατακλύσει τις ΜΕΘ.

Στο χάρτη του ECDC, ο οποίος «φωτογραφίζει» την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη, μεγάλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου βυθίζεται στο «κόκκινο» στον σύνθετο δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία για κρούσματα κοροναϊού, θετικότητα και ρυθμό τεστ.

Στις «πράσινες» αποχρώσεις εμφανίζεται η χώρα μας στο δείκτη που αφορά τον αριθμό τεστ που διενεργούνται, ενώ όλη η χώρα είναι στο πορτοκαλί σε αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα που ήταν στο κίτρινο σε ότι αφορά στον δείκτη θετικότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις