Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Υπ. Υγείας της Κύπρου απαντά στον Αδ. Γεωργιάδη: Έτσι ρίξαμε τις τιμές στα PCR

Το Υπ. Υγείας της Κύπρου απαντά στον Αδ....

Ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου με ανάρτησή του στα social media απαντά στον Έλληνα Υπουργό Ανάπτυξης που απέδωσε τις χαμηλές τιμές σε "χαμηλής αξιοπιστίας" τεστ- Νωρίτερα ο Αδ. Γεωργιάδης ανασκεύασε τη δήλωσή του

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την αξιοπιστία των μοριακών ελέγχων που διενεργούνται στην χώρα, καθώς και το κόστος τους, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, μετά τις αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη που απέδωσε τις χαμηλές τιμές σε "χαμηλής αξιοπιστίας" τεστ. Οπως αναφέρει στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα:

1. Όλα τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για διενέργεια εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων ECDC και έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιούνται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.

2. Για την αντικειμενική σύγκριση του κόστους διενέργειας των μοριακών ελέγχων διαφόρων χωρών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες και παράμετροι, όπως οι ανταγωνιστικές διαδικασίες και η πολιτική που ανέπτυξε η κάθε χώρα για την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

3. Η Κύπρος κατατάσσεται στις πρωτοπόρες χώρες όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καθώς έγιναν συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και εμπειρογνωμοσύνης, για τη διάθεση αξιόπιστου μοριακού ελέγχου για τη νόσο COVID-19 στους πολίτες.

Όσα είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, έκανε λόγο για ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ το οτι στην Κύπρο τα PCR στοιχίζουν περίπου 20 ευρώ.

Ο δημοσιογράφος του είπε οτι η πληροφορία δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνο Αθανασίου, ο οποίος νωρίτερα είχε μιλήσει στον ίδιο ραδιοσταθμό, με τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντά:

"Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ".

 

Μετά την κατακραυγή, ανασκεύασε ο Αδ. Γεωργιάδης

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Μεγαλόνησο από τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης, επιχείρησε να ανασκευάσει με ανάρτησή του στο twitter, λέγοντας πως "τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα. Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις