Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο έλεος της μετάλλαξης Όμικρον η Ευρώπη - Αριθμούς κρουσμάτων ρεκόρ ανακοινώνουν οι περισσότερες χώρες

Στο έλεος της μετάλλαξης Όμικρον η Ευρώπ...

Η έξαρση των κρουσμάτων παίρνει διαστάσεις

Στο έλεος της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού SARS-CoV-2 βρίσκεται πλέον η Ευρώπη καθώς η μια χώρα μετά την άλλη ανακοινώνει ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. 

Οι μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης είναι εκείνες που βλέπουν περισσότερο την έξαρση κρουσμάτων να παίρνει διαστάσεις που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν μερικούς μήνες.

Ίλιγγος στη Γαλλία
Σχεδόν 300.000 ήταν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν. Αν και ο αριθμός των μολύνσεων «προκαλεί ίλιγγο», ο Γάλλος υπουργός Υγείας επέμεινε στην προστασία που προσφέρει ο εμβολιασμός, ο οποίος παραμένει σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικός έναντι της σοβαρής νόσησης από την Covid-19.

 «Σήμερα, η Δημόσια Αρχή Υγείας της Γαλλίας αναμένεται να ανακοινώσει σχεδόν 300.000 μολύνσεις για το τελευταίο 24ωρο», πιθανόν ένα επίπεδο ρεκόρ, δήλωσε ο Βεράν ενώπιον των βουλευτών. Το τελευταίο ρεκόρ ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου, με λίγα περισσότερα από 230.000 νέα κρούσματα σε μία ημέρα.

Οι αριθμοί αυτοί μαρτυρούν το εύρος του τωρινού κύματος της επιδημίας. Αυτό διαρκεί από το φθινόπωρο και αναζωπυρώθηκε στα τέλη του 2021 με την άφιξη της παραλλαγής Όμικρον. Ο αντίκτυπος στα νοσοκομεία έχει γίνει ήδη αισθητός, με περισσότερες από 2000 εισαγωγές σε μία ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Santé publique France.

 Στο μεταξύ ανακοινώθηκε και μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού η οποία βρέθηκε στη νότια Γαλλία.

Βρετανία: Εκτίναξη κρουσμάτων
Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού κατέγραψε η Βρετανία με περισσότερες από 200.000 μολύνσεις την ώρα που η πίεση εντείνεται στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καταγράφηκαν 218.724 θετικά τεστ μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ενώ 48 άνθρωποι πέθαναν. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, οι νεκροί ανέρχονται σε 148.941. Σήμερα νοσηλεύονται με Covid-19 περισσότεροι από 14.000 ασθενείς. Οι νοσηλείες πάντως παραμένουν λιγότερες σε σύγκριση με τα κύματα του περασμένου χειμώνα και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνεται με αργό ρυθμό.

Η εκτίναξη των κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον μεταφράζεται προς το παρόν με απουσίες από την εργασία, γεγονός που προκαλεί δυσλειτουργία σε πολλούς τομείς και κυρίως σε εκείνον της υγείας. Τουλάχιστον έξι νοσοκομειακά κέντρα ανέφεραν σήμερα ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν είναι κρίσιμη, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να επηρεαστεί η περίθαλψη των ασθενών.

Υπό πίεση το σύστημα Υγείας και στη Σουηδία
Η Σουηδία σημείωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, καταγράφοντας 11.507 κρούσματα την 30ή Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Υγείας που ανακοινώθηκαν σήμερα, καθώς το τέταρτο κύμα του ιού σαρώνει τη χώρα και θέτει υπό νέα πίεση το σύστημα υγείας.

Τα στοιχεία των ημερήσιων λοιμώξεων συνήθως αναθεωρούνται κάπως, καθώς τυχόν καθυστερημένες καταγραφές επιπλέον κρουσμάτων προστίθενται στο εθνικό σύνολο για μια δεδομένη ημέρα. Το προηγούμενο ρεκόρ των 11.376 κρουσμάτων είχε σημειωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020.

Το νέο κύμα των κρουσμάτων Covid-19, εν μέρει λόγω της περισσότερο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, έπληξε τη Σουηδία αργότερα σε σχέση με τους Σκανδιναβούς γείτονές της, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις