Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκινημένος ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος με την εκδημία του Μητροπολίτη Κοσμά - Γνωρίζονταν από το 1975

Συγκινημένος ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσα...

Όπως είπε στο thebest.gr ο κ. Χρύσανθος, ο εκλιπών ιεράρχης διακρινόταν για την σεμνότητα και τη γλυκύτητα του ενώ αγαπούσε πολύ και σεβόταν την Μητρόπολη των Πατρών και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο

Με συγκινητικά λόγια μίλησε για τον εκλιπόντα ιεράρχη, τον σεβαστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Κοσμά που εκοιμήθη μετά από πολυήμερη νοσηλεία χτυπημένος από τον covid 19, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Χρύσανθος εξέφρασε τη λύπη του για το δυσάρεστο γεγονός της εκδημίας του κ. Κοσμά λέγοντας πως τον γνώριζε από το 1975 που ο εκλιπών ήταν αρχιμανδρίτης και φοιτητής της θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Έφυγε για τους ουρανούς ένας αρχιερέας σεμνός με ιεραποστολικό ζήλο. Υπήρξε μιμητής του μεγάλου Αρχιερέως Ιησού Χριστού και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού του οποίου και έφερε το όνομα του.

Υπήρξε ένας ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και είχε κατ’ επανάληψη επισκεφθεί όλα τα χωριά της επαρχίας του μεταφέροντας και κηρύσσοντας Ιησού Χριστό τον Σταυρωθέντα και αναστηθέντα εκ νεκρών και ο λαός της Μητροπόλεως τον ευλαβείτο και σεβόταν πολύ. Αναρίθμητες ανθρώπινες ψυχές βρήκαν ανάπαυση το επιτραχήλιο του. Ο κυρός Κοσμάς ήταν ένας άριστος και διακριτικός πνευματικός που ξεχώριζε για την αφιλαργυρία του και την σεμνότητα και γλυκύτητα του. Προσέφερε πάντοτε αγάπη στους χριστιανούς ενώ ήταν και ο ιδρυτής του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας της Αιτωλίας μιας και ήθελε ο λόγος του Θεού να διαδίδεται και να φτάνει σε όλους μέσα από τον σύγχρονο άμβωνα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρύσανθος, ο οποίος επίσης θυμήθηκε πως ο αοίδιμος Κοσμάς είχε τιμήσει με την παρουσία του και παραστεί  και κατά την χειροτονία του κ. Χρυσάνθου το 2014 σε Επίσκοπο Κερνίτσης στον ιερό ναό του Αγ. Ανδρέου Πατρών.

Η τελευταία φορά που ο κ. Χρύσανθος είχε δει τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Κοσμά ήταν το περασμένο καλοκαίρι στο Αγρίνιο όπου ο κ. Χρύσανθος είχε μεταβεί για την τέλεση ενός γάμου.

«Ο κυρός Κοσμάς είχε πολύ σεβασμό για την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και απεριόριστη αγάπη. Πάντα μιλούσε για τον κ.κ. Χρυσόστομο με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό προς το πρόσωπο του. Μάλιστα τον θεωρούσε και τον αποκαλούσε “διαμάντι” της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος», τόνισε συγκινημένος στο thebest.gr ο κ. Χρύσανθος.

Την ευθύνη στην μεγάλη σε έκταση και ποίμνιο, Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανέλαβε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερόθεος της όμορης Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο οποίος και θα εκτελεί χρέη τοποτηρητή για τα τρέχοντα θέματα της Μητρόπολης που έμεινε κενή. Εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά μέτρα και συνθήκες η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συνέλθει, όπως μας εξήγησε ο κ. Χρύσανθος, τον Φεβρουάριο του 2022 για να προχωρήσει στη διαδικασία εκλογής του προσώπου θα διαδεχθεί τον εκλιπόντα κ. Κοσμά. Επίσης υπάρχει μία ακόμη Μητρόπολη όπου θα πρέπει να εκλεγεί νέος Μητροπολίτης, στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως όπου ο Ναυπάκτιος στην καταγωγή ιεράρχης κυρός Ιερεμίας εκοιμήθη στις 14 Δεκεμβρίου 2021 στα 80 του χρόνια.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Με λαμπρότητα η χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Χρύσανθου Στελλάτου σε Νέο Επίσκοπο Κερνίτσης, Βοηθό για την Μητρόπολη Πατρών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις