Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η μάχη 40χρονου που εργάζεται στο ΕΚΑΒ με τον covid- «Με έσωσε η α’ δόση και η επιμονή των γιατρών»

 Πάτρα: Η μάχη 40χρονου που εργάζεται στ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Διαμαντόπουλου στο thebest.gr

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» αισθάνεται ότι «χρωστάει» στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής Ά λοιμώξεων του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, ο 40χρονος Πατρινός Δημήτρης Διαμαντόπουλος.

Ο κ. Διαμαντόπουλος εργάζεται στο ΕΚΑΒ και παρόλο που είχε νοσήσει από κορωνοϊό το καλοκαίρι, νόησε ξανά, μετά την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του ιού. Όπως εξομολογείται στο thebest.gr έφτασε ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση όμως πλέον βρίσκεται στο σπίτι του.

«Η επιμονή των γιατρών με έσωσε. Τη δέκατη μέρα έκανα πνευμονία και τελικά οδηγήθηκα στην εισαγωγή. Επέμεναν  και έκανα συνεχώς επανεξετάσεις. Στην Α΄ λοιμώξεων όλοι, γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν τεράστιο αγώνα, κόντεψα να φτάσω στη διασωλήνωση.  Ήταν η δεύτερη φορά που νόσησα» λέει. 

Όπως εξηγεί: «Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Ιούλιο και ήμουν σχεδόν ασυμπτωματικός, είχα δέκατα για δύο ημέρες. Ενώ ίσχυε το πιστοποιητικό νόσησης που είχα, αποφάσισα να εμβολιαστώ καθώς έβλεπα και λόγω της δουλειάς μου ότι υπάρχει τεράστια εξάπλωση του ιού. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές πηγαίναμε τους ασθενείς στο νοσοκομείο σωρηδόν, 10 περιστατικά σε κάθε βάρδια. Φοβήθηκα, συμβουλεύτηκαν τον γιατρό μου και προχώρησα σε εμβολιασμό. Τελικά νόσησα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης.

Θα έκανα τη δεύτερη δόση στις 28 Δεκέμβρη και νόσησα στις 8 του μήνα. Τις πρώτες 4-5 μέρες περνούσα τη νόσο ήπια, δεν ένιωθα κάτι. Μετά άρχισα να κάνω δέκατα και τελικά την 8η μέρα έκανα 39 πυρετό. Πήγα στο νοσοκομείο, μου έκαναν εισαγωγή καθώς μέσα σε δύο μέρες είχα κάνει πνευμονία και είχα εμφανίσει λοίμωξη σε όλο τον οργανισμό. Έμεινα 10 μέρες. Έκανα αξυγονοθεραπεία και σιγά σιγά ανταποκρίθηκα σε φάρμακα και σε αντιβιώσεις. Είμαι με οξυγόνο στο σπίτι εδώ και τρεις μέρες. Χρειάζομαι όμως χρόνο για να επανέλθω. Αυτή τη στιγμή κάνω 10 στάσεις για να φτάσω στο μπάνιο, λόγω κούρασης. Χρειάζεται αγώνας. Μου είπαν ότι αν δεν είχα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ίσως  να είχα διασωληνωθεί, να το πέρναγα ακόμα πιο βαριά. Με έσωσε έστω και η μία δόση που έκανα αν και το πιστοποιητικό νόσησης έληγε τον Ιανουάριο. Ο κάθε οργανισμός λειτουργεί και αντιδρά διαφορετικά στον ιό. Κάνεις το εμβόλιο για να έχεις ένα όπλο.

Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς και το προσωπικό. Ο καθένας εκεί δουλεύει για τρία άτομα. Κάνουν τα πάντα για να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Μου έκανε εντύπωση ο επαγγελματισμός, η επιμονή και η ανθρωπιά τους. Δεν ρώτησαν ποτέ κανέναν αν ήταν εμβολιασμένος. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν ήταν εμβολιασμένοι.  Έβλεπες ότι προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να μην διασωληνωθείς. Χτύπαγες το κουδούνι, και δε ένα λεπτό είχες νοσηλευτή. Ο διευθυντής της κλινική δεν πήγαινε ποτέ σπίτι του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις