Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλέβουν ηλικιωμένους με πρόσχημα την… απολύμανση για τον κορωνοϊό

Κλέβουν ηλικιωμένους με πρόσχημα την… απ...

Στη Μαγνήσια

Έκρηξη 92% στις απάτες σημειώθηκε το 2021 στη Μαγνησία σε σχέση με την προ πανδημίας, εποχή με τους επιτήδειους να εξαπατούν πολίτες – κυρίως ηλικιωμένους- ακόμη και με πρόσχημα την… απολύμανση για τον κορωνοϊό.

 Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των υποθέσεων που φθάνει και ξεπερνά στο 80% η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα προχωρούν στην εξιχνίαση των υποθέσεων και οδηγούν τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Όμως, τα χρήματα των ηλικιωμένων και τα προσωπικά τους αντικείμενα έχουν κάνει ήδη φτερά. Σε λίγες περιπτώσεις τα θύματα αποζημιώνονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ταχυδρόμος“, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ληστές – “απολυμαντές” που μπαίνουν στα σπίτια ηλικιωμένων. Προσποιούνται ότι είναι υπάλληλοι συνεργείων και τους βάζουν να συγκεντρώνουν σε ένα σημείο τα πράγματά τους. Τους ζητούν να τοποθετήσουν και τα χρήματά τους εκεί, δήθεν για να τα καθαρίσουν από τα μικρόβια. Σε ανύποπτο χρόνο αρπάζουν τις περιουσίες τους και γίνονται “καπνός”.

Οι επιτήδειοι στοχεύουν κυρίως ηλικιωμένους.  Σε άλλες περιπτώσεις τους προσεγγίζουν στις λαϊκές αγορές ή και στον δρόμο. Προσποιούνται ότι είναι φίλοι συγγενικών τους προσώπων, τους πιάνουν συζήτηση, τους πείθουν ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα έχουν χρέη και τους παίρνουν τα χρήματα.

Ακόμη, προσποιούνται τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Επικαλούνται δήθεν διαρροή ρεύματος στο σπίτι, ζητούν από τους ηλικιωμένους να συγκεντρώσουν τα πράγματά τους σε ένα σημείο, πίνουν τον καφέ τους και στη συνέχεια πηγαίνουν δήθεν να ελέγξουν τους πίνακες και εξαφανίζονται. Πριν καλά καλά καταλάβουν οι ηλικιωμένοι τι έχει συμβεί, τα πράγματά τους έχουν εξαφανιστεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις