Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλαντα με μάσκα και ρεβεγιόν με τεστ, όλα τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Κάλαντα με μάσκα και ρεβεγιόν με τεστ, ό...

Τι ισχύει από σήμερα

Από τις 6 το πρωί της Παρασκευής (24/12) τίθενται σε ισχύ πέντε νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν έως το πρωί της 3ης Ιανουαρίου. «Εμβολιαζόμαστε, κάνουμε τεστ, φοράμε μάσκα και επιλέγουμε προσεκτικά πού και με ποιους θα διασκεδάσουμε αυτές τις μέρες», ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Η επικράτηση της Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα και έτσι υπάρχει ισχυρή σύσταση προς όλους να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους σε φιλικές συγκεντρώσεις με στόχο να προστατεύουν συγγενείς και φίλους, αλλά και να μειώσουν την διασπορά στην κοινότητα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Β. Παπαευαγγέλου.

Τα μέτρα χωρίζονται σε δύο φάσεις και είναι τα εξής:
Από τις 06:00 της Παρασκευής:

Υποχρεωτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, λόγω και της υψηλής κινητικότητας εν μέσω εορτών, ενώ θα φοράνε μάσκα και στα γυμναστήρια ή στην εστίαση μέχρι να καθίσεις στο τραπέζι. Παράλληλα, διπλή μάσκα σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ (ΚΝ95).
Αναβολή όλων των ανοιχτών εορταστικών εκδηλώσεων. Τα μέτρα αφορούν τις εκδηλώσεις των δήμων και όχι τα θεματικά πάρκα τα οποία θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Σύσταση για rapid test για όσους εισέρχονται στη χώρα, την 2η και την 4η ημέρα.
Ισχυρή σύσταση για test πριν από κάθε γιορτινή έξοδο και συγχρωτισμό, ιδιαίτερα στους νέους. «Διασκεδάστε οι νέοι, αλλά προστατεύστε και τους μεγαλύτερους».
Σύσταση για να μην υπάρχει συνωστισμός σε χώρους διασκέδασης κατά τις ημέρες των εορτών.
Συνεπώς, το πρωί της Παρασκευής τα παιδιά θα βγουν στους δρόμους για τα κάλαντα με τις μάσκες στο πρόσωπο όπως και οι μεγάλοι θα κινούνται παντού φορώντας προστατευτική μάσκα. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις