Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης κατέθεσε ερώτηση για το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης κατέθεσε ερώτηση...

Η Αποθήκη Φαρμάκων του Νοκσομείου βρίσκεται σε container με ότι αυτό συνεπάγεται, για ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα του 21ου αιώνα, αναφέρει ο κ. Σκιαδαρέσης

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αχαΐας Σπύρος Σκιαδαρέσης κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Δ.Ε. σχετική επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, αλλά και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας”, η οποία συζητήθηκε στην 20η τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε.

Ακολουθεί η σχετική Επερώτηση του κ. Σκιαδαρέση:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Προσφάτως είχα δια ζώσης συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο στο γραφείο του, προκειμένου να ενημερωθώ για την λειτουργία και τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος με ενημέρωσε για την λειτουργία του Νοσοκομείου από την στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, η οποία συνέπεσε με την εξάπλωση του νέου Κορωνοϊού SARS COVID-19. Σε γενικές γραμμές η κατάσταση στην καθημερινότητα του Νοσοκομείου είναι ικανοποιητική και οι καθημερινές προσπάθειες του Διοικητή αυτού, από την στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, είναι προς την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αλλά πρωτίστως των ασθενών οι οποίοι βρίσκονται στο Ίδρυμα.

Από την συζήτηση προέκυψαν οι ανάγκες που χρήζουν άμεσης και μόνιμης αντιμετώπισης:

1.Η Αποθήκη Φαρμάκων επί παραδείγματι βρίσκεται σε container με ότι αυτό συνεπάγεται, για ένα Νοσηλευτικό Ίδρυμα του 21ου αιώνα.

2.Η Αποθήκη Υλικού επίσης είναι επίσης σε container και,

3.Το κεντρικό λεβιτοστάσιο είναι απαρχαιωμένο και εγκατεστημένο σε σημείο που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια του κτηρίου.

Από την διεξοδική συζήτηση και επί μακρόν με τον Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Θεοδωρόπουλο, μου έγιναν γνωστά τα σημεία εκείνα όπου με την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου έχουν σημειώσει στο τοπογραφικό του Νοσοκομείου και η  δυνατότητα κατασκευής των νέων κτηρίων, όπου θα εγκατασταθούν οι ως άνω ανάγκες του Νοσοκομείου, με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Από έναν πρόχειρο προϋπολογισμό του έργου το κόστος δεν θα ξεπερνά τα 3.500.000€.

Ως εκ τούτου ερωτάσθε στο πλαίσιο του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε.:

Είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής η κατασκευή των παραπάνω αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης των Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», το οποίο δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο ασθενών συμπολιτών μας αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας και όχι μόνο;

Εκτιμώ ότι οι συγκυρίες της πανδημίας ανέδειξαν περεταίρω προβλήματα του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας συνιστά μία ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, την οποία έχουμε εθνικό καθήκον να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά το παρελθόν έχει λάβει ομόφωνα αποφάσεις κατασκευής αντίστοιχων έργων καθώς είναι επ’ ωφελεία των πολιτών και πεποίθησή μου είναι και η ένταξη ενός τέτοιου θέματος σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα τύχει της ομόφωνης αποδοχής από τα Μέλη αυτού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις