Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σπήλιος Λαλιώτης: Ο Πατρινός που μεταμορφώνει vintage αυτοκίνητα και τα πάει για… γύρισμα- Τελευταία «στάση» ο «Γλάρος» του Κιμούλη

Σπήλιος Λαλιώτης: Ο Πατρινός που μεταμορ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Όσα ειπε στο thebest.gr

«Ζωή» αλλά και μία «καριέρα» στα κινηματογραφικά πλατό αποκτούν παλιά αυτοκίνητα που μεταμορφώνονται στα χέρια του Πατρινού σκηνοθέτη Σπήλιου Λαλιώτη. Χωρίς να έχει καμία γνώση, αλλά με όρεξη και μεράκι έχει καταφέρει να έχει έξι περιζήτητα αυτοκίνητα για τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, και όχι μόνο.

«Το πρώτο με αυτοκίνητο με το οποίο ασχολήθηκα και έφτιαξα ήταν ένα προπολεμικό αυτοκίνητο του 1939. Υπάρχει και ένα μεταπολεμικό αυτοκίνητο του 1949 το οποίου ανήκε στον σκηνοθέτη Γιώργο Τζαβέλα και το έχω πάρει από τα εγγόνια του. Ήταν τα δύο πρώτα αυτοκίνητα που έφτιαξα και είναι και τα δύο Mercedes 170» λέει στο thebest.gr.

Όπως εξηγεί, «Όταν ξεκινάς να έχεις μία τέτοια ασχολία, ένα τέτοιο χόμπι, δεν μπορείς να σταματήσεις μετά.  Το πρώτο αυτοκίνητο το βρήκα παρατημένο μέσα σε ένα χωράφι, το πήρα σπίτι και άρχισα χωρίς να έχω γνώσεις να το φτιάχνω όσο μπορούσα. Δημιούργησα ένα γκαράζ και αγόρασα όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για κάτι τέτοιο.

Είναι μία πολύ δημιουργική απασχόληση και βάζεις ένα στοίχημα με τον εαυτό σου να τελειώσεις αυτό που άρχισες, αν το φτιάξεις. Δεν είχα καμία απολύτως γνώση, ήμουν σκηνοθέτης της τηλεόρασης. Ό, τι έκανα, το έκανα διαβάζοντας από το internet, από φίλους που ήταν φανοποιοί και με βοήθησαν δείχνοντας μου τι πρέπει να κάνω. Μου άρεσε, έμαθα και το συνεχίζω».

 

Με κάλεσε ένας παππούς που βρήκε το όνομα μου από τον κατάλογο του ΟΤΕ. Μου είπε πως εκείνος μαζί με τον φίλο του που ήταν ιδιοκτήτης του αυτοκίνητου, το έφτιαχναν το 1970. Πήρε να μου πει ότι χάρηκε πολύ που το αυτοκίνητο πήρε ξανά ζωή. Ήταν μία απίστευτη έκπληξη. Τα αυτοκίνητα θέλουν αγάπη και πάρα πολύ χρόνο...

«Η πρώτη ταινία που συμμετείχα με αυτοκίνητο ήταν το «Ουζερί Τσιτσάνης», του Μανούσου Μανουσάκη. Γυριζόταν η ταινία και στείλαμε ένα μήνυμα προκειμένου να προτείνουμε το αυτοκίνητο. Ξετρελάθηκε, το ζήτησε και το φόρτωσα στο τρέιλερ. Πήγαμε στην Αθήνα, κάναμε τις σκηνές μέσα σε ένα υπέροχο κλίμα, για δύο ημέρες. Άλλωστε είμασταν σε ένα οικείο περιβάλλον, όπως προ είπα είμαι σκηνοθέτης.

Από εκεί και πέρα δέχθηκα ένα μήνυμα από την εταιρεία παραγωγής του Duels. Είναι ένα Εγγλέζικο σήριαλ που γυρίστηκε στην Κέρκυρα. Ανταποκριθήκαμε, πήγαμε για μία εβδομάδα και η εμπειρία σε γυρίσματα αγγλικής παραγωγής, ήταν υπέροχη. Υπήρχε συγκεκριμένη ώρα για φαγητό, όλα κανονίζονταν με λεπτομέρειες. Ο σκηνοθέτης με κάλεσε για πρωινό και όλα λειτουργούσαν άψογα.  Φέτος συμμετείχαμε στην ταινία «Ο Γλάρος» του Γιώργου Κιμούλη. Την άνοιξη λοιπόν βρεθήκαμε στην ορεινή Κορινθία, για τα γυρίσματα και ήταν επίσης μία ωραία εμπειρία.

Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται επίσης σε videoclips αλλά και σε γάμους. Πλέον έχω έξι αυτοκίνητα. Το ένα από αυτά το βρήκα στα Καλάβρυτα, παρατημένο ενώ ένα άλλο το έφερε από την Αθήνα. Βρισκόταν σε μία μάντρα με οικοδομικά υλικά, εγκαταλειμμένο. Το τελευταίο μου αυτοκίνητο το έφερα από την Σπάρτη και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να το αποκτήσω και να το φτιάξω. Έπεισα τους ιδιοκτήτες, τους απογόνους του αρχικού ιδιοκτήτη, το πήρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως όταν δημοσιεύθηκε σε κάποια τοπικά site της Σπάρτης, με κάλεσε ένας παππούς που βρήκε το όνομα μου από τον κατάλογο του ΟΤΕ. Μου είπε πως εκείνος μαζί με τον φίλο του που ήταν ιδιοκτήτης του αυτοκίνητου, το έφτιαχναν το 1970. Πήρε να μου πει ότι χάρηκε πολύ που το αυτοκίνητο πήρε ξανά ζωή. Ήταν μία απίστευτη έκπληξη. Τα αυτοκίνητα θέλουν αγάπη και πάρα πολύ χρόνο. Έχω βοηθήσει φίλους να φτιάξουν τέτοια αυτοκίνητα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις