Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ξεκινά το Σάββατο η ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου «Παλιγγενεσία»

Ξεκινά το Σάββατο η ατομική έκθεση του Κ...

Στο χώρο πολιτισμού σύγχρονης τέχνης ''Tatiana Dimou | Artists'' στην οδό Τσαμαδού 24 στην Πάτρα - Η Επιμέλεια της έκθεσης είναι του εικαστικού Κλεομένη Κωστόπουλου

Το opening της ατομικής έκθεσης του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου με τίτλο «Παλιγγενεσία», θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 – 21:00, στο χώρο πολιτισμού σύγχρονης τέχνης ''Tatiana Dimou | Artists'' στην οδό Τσαμαδού 24 στην Πάτρα.

Η έκβαση του αγώνα του 1821 χαρακτηρίστηκε παλιγγενεσία, ανόρθωση δηλαδή του γένους μας. Το ελληνικό γένος αναστήθηκε, ξαναγεννήθηκε, γιατί απέκτησε αυτοτελή υπόσταση και μια καινούργια εποχή ξεκίνησε μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους.

Στο τελείωμα της επετείου των διακοσίων χρόνων από την εθνεγερσία, ο ζωγράφος τιμά τη γενέθλια σημασία της στο πρόσωπο εκείνων που στάθηκαν μπροστάρηδες στο πεδίο της μάχης και της πολιτικής. Ο μάρτυρας Αθανάσιος Διάκος, ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης, όλοι οι ήρωες που έχουν χαραχτεί βαθιά στη συλλογική μνήμη από τις σχολικές αίθουσες και τις επετειακές εκδηλώσεις, «επιστρέφουν» με το χρωστήρα του δημιουργού, όχι ως ιστορικές προσωπογραφίες, αλλά ως εικόνες που αποκτούν σημασία ζωής στο σήμερα.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος (γεννημένος το 1975) έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Διδάσκει ζωγραφική και χαρακτική στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές & δημόσιες συλλογές Ελλάδος και εξωτερικού.

Επιμέλεια έκθεσης: Κλεομένης Κωστόπουλος

Η έκθεση θα διαρκέσει από 18 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 18 Φεβρουαρίου 2022.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 9:00 – 14:30

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 9:00 – 14:00 | 18:00 – 21:00

Κυριακή: Κλειστά

Είσοδος: Ελεύθερη

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 261 400 2113

Διεύθυνση: Τσαμαδού 24, 26222 Πάτρα.

*Σημειώνεται ότι για την είσοδο και παραμονή στο χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας και η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού rapid test.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture