Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ρίσκο τα ρεβεγιόν στα μαγαζιά- «Ψήφος» στα κέτερινγκ για μαζώξεις στα σπίτια

Πάτρα: Ρίσκο τα ρεβεγιόν στα μαγαζιά- «Ψ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι μας λέει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φάκαλος

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.  Πώς θα γιορτάσουμε φέτος; Οι μαζικές συναθροίσεις σε περίοδο covid δείχνουν να είναι «κόκκινο πανί» για τους επαγγελματίες της εστίασης στην Πάτρα. Κάποιοι επιχειρούν τη διοργάνωση πάρτι τηρώντας στάση αναμονής για το  ενδεχόμενο νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων και κάποιοι άλλοι ματαιώνουν τα ρεβεγιόν σταθμίζοντας τους παράγοντες και βλέποντας τα προβλήματα να βαραίνουν.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φάκαλος, εξηγεί στο thebest.gr τη δυσκολία της διοργάνωσης ρεβεγιόν τις φετινές γιορτές και μας περιγράφει τους λόγους που λειτουργούν αποτρεπτικά  για τη διοργάνωση ρεβεγιόν, όπως αυτά στα οποία είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 20 χρόνια αλλά και τους λόγους που οδήγησαν τον ίδιο στο να μην κάνει φέτος το πασίγνωστο δικό του ρεβεγιόν. 

«Κάθε χρόνο κάναμε ένα ρεβεγιόν για 1.000 άτομα και το κάνουμε 20 χρόνια τώρα. Φέτος αποφασίσαμε συνειδητά να μην το κάνουμε για τρείς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι μοιραία στα 1000 άτομα θα υπάρξουν σημεία και χώροι όπου ο ένας θα είναι πάνω στον άλλον, γιατί αυτό ήθελε ο κόσμος και γι’ αυτό συνέχιζε να έρχεται. Παρ’ ολαυτα, φέτος, δεν  είναι η περίοδος που θα μπορέσω να δω στα μάτια έναν πελάτη μου, που θα έρθει και θα μου πει «φίλε, πάλι ο ένας πάνω στον άλλον;». Και εξηγεί: «Αν εμείς αντί με 1.000 άτομα το κάναμε με 500  ή  400 εγκυμονούν δυο κίνδυνοι: ο ένας είναι οικονομικά να μην βγαίνει πέρα η βραδιά, διότι πρόκειται για μια βράδια η οποία έχει μια διακόσμηση μόνο για ένα βράδυ, ένα στήσιμο μόνο για ένα βράδυ, εργατικά πάρα πολλές ώρες μόνο για ένα βράδυ, ενώ ο κόσμος θα αισθανθεί ότι είναι κρύο   το μέρος που είναι για 1.000 άτομα  και φιλοξενεί τα μισά. Το τρίτο πρόβλημα είναι ότι ο νόμος πλέον, ο οποίος πάντα υπήρχε στην Ελλάδα αλλά ποτέ δεν  τηρούνταν επακριβώς, λέει ότι όλοι οι χώροι εστίασης έχουν έναν αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν με βάση την άδειά τους. Μέχρι τώρα αυτό ήταν λίγο ελαστικό και σε ένα μαγαζί που η άδεια μπορεί να έλεγε 400 άτομα, έμπαιναν και 550. Τώρα οι έλεγχοι γίνονται με βάση την άδεια, που σημαίνει ότι τα περισσότερα μαγαζιά εάν τηρήσουν ευλαβικά το νόμο δεν μπορούν να έχουν την πληρότητα που θα φέρει την βραδιά σε τέτοιο σημείο ώστα να μπορέσει να είναι οικονομικά υγιής ή έστω τουλάχιστον να βγάλει τα έξοδα της».

Συνοψίζοντας, ο κ. Δημήτρης Φάκαλος, μας δίνει τη γενική εικόνα, με την προσέλευση του κόσμου σε έναν ρεβεγιόν αλλά και το ρίσκο που καλείται να πάρει ως επαγγελματίας: «Δεν θα κάνουμε ρεβεγιον φέτος, καθώς εκτιμούμε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να νιώσει ασφάλεια και δεν μπορούμε  να προκαλέσουμε με αυτό. Επειδή είναι φοβισμένος και το ζούμε στην καθημερινότητα στην εστίαση, δεν είμαστε σίγουροι αν θα ανταπεξέλθει σε ένα κάλεσμα για 700 -800-1000 άτομα. Επίσης, βάση του νόμου και των ελέγχων εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος να παρανομήσουμε ή να παραβιάσουμε κάποιο νόμο, έστω εν αγνοία μας καθώς δεν μπορούμε να τα προλάβουμε όλα μέσα σε μισή ώρα που είναι η προσέλευση του κόσμου και αυτό να φέρει άλλα προβλήματα. Το ρίσκο είναι μεγάλο. Όλα αυτά μαζί  καθιστούν τη διοργάνωση ενός μεγάλου ρεβεγιόν υπόθεση που ούτε ηθικά ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά αξίζει».

Σε ό, τι αφορά το κέτερινγκ, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. «Έχουμε πάρα πολλές παραγγελίες κέτερινγκ για σπίτια που θα κάνουν μαζώξεις, μίνι ρεβεγιόν των 15, 20, 30 ατόμων και αυτό είναι ενδεικτικό του που πηγαίνει η αγορά ιδίως για τις ηλικίες 40 ετών +. Οι μικρότεροι τα βλέπουν τα πράγματα πιο χαλαρά γενικώς» λέει ο  κ. Φάκαλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις