Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά- Μεγάλο το ενδιαφέρον στην Αχαΐα- Μετά τα μέσα Γενάρη διαθέσιμα ραντεβού- Η άποψη της επιστήμης

Πάτρα: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα παιδι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του Ρίου

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εμβολιασμοί στα παιδιά. Μάλιστα όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου αν και τα εμβόλια της Pfizer θα ήταν διαθέσιμα από τις 20 Δεκεμβρίου, τελικά αυτό θα συμβεί από τις 15 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Πάτρας και της Αχαϊας είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση που αυτη τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια από τα μέσα του Γενάρη και μετά ενώ στον συνωστισμό συντείνει και το γεγονός ότι υπάρχουν μόνμο τρία εμβολιαστικά για παιιά (Καραμανδάνειο, Αίγιο, Ναύπακτος).

Αναφερόμενος στις μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με τις παρενέργειες ο κ. Δημητρίου τονίζει πως, «σε δείγμα 3.000 παιδιών δεν αναφέρθηκε καμία παρενέργεια πέρα από τις συνηθισμένες που βλέπουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες. Το μέγεθος του δείγματος ήταν μικρό για μυοκαρδίτιδες, όμως στην Αμερική έχουν γίνει πολλά εμβόλια σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και δεν έχει αναφερθεί κάτι. Τέτοιες παρενέργειες, σαν τη μυοκαρδίτιδα, αφορούσαν μεγαλύτερες ηλικίες. Στην ηλικία 12-15 έχουμε 40 μυοκαρδίτιδες ανά ένα εκατ. εμβολίων, στα αγόρια. Στα κορίτσια είναι τέσσερις στο 1 εκατομμύριο. Να τονίσουμε ότι τελευταία έχουμε δει μυοκαρδίτιδες από άλλους ιούς ενώ ο covid προκαλεί συχνά αυτό το πρόβλημα. Από την μία βλέπουμε ότι τα παιδιά περνούν πιο ήπια τον κορωνοϊό αλλά αρκετά από αυτά καταλήγουν σε μονάδα και ένα ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο παρουσιάζει μετά από τον covid, φλεγμονώδες σύνδρομο. Η συχνότητα είναι 3 στις 10.000, δηλαδή, 300 περιστατικά στο εκατομμύριο. Πολλά καταλήγουν σε μονάδα με καρδιακά προβλήματα.

Στην Πάτρα, στο νοσοκομείο του Ρίου είχαμε έξι τέτοια περιστατικά και τα τέσσερα από αυτά ήταν σε πιο δύσκολη κατάσταση. Συνολικά έχουμε νοσηλεύσει πάνω από 170 παιδιά με κορωνοϊό, ενώ στα εξωτερικά έχουμε βρει θετικά 380 παιδιά περίπου τα οποία πέρασαν την ασθένεια στο σπίτι. Σήμερα νοσηλεύουμε τέσσερα παιδιά, τεσσάρων μηνών,  15 μηνών, 22 μηνών, 9 ετών με υποκείμενα νοσήματα Αν ζυγίζουμε τα πράγματα συμπεραίνουμε ότι καλό είναι να κάνεις το εμβόλιο που σε προστατεύει».

«Στις 3.000 παιδιά που έκαναν το εμβόλιο, μόνο τρία νόσησαν με κορωνοϊό. Φαίνεται λοιπόν ότι το εμβόλιο προστατεύει ενώ θα πρέπει να σκεφτούμε ότι παιδιά που νοσούν εμφανίζουν συμπτώματα για μήνες, πρόκειται για τον χρόνιο covid. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τη διασπορά, ότι ένα παιδί που θα νοσήσει και θα μεταφέρει τον ιό στο σπίτι, σε ένα υπερήλικα. Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω η απάντηση για το αν θα πρέπει τα παιδιά να κάνουν το εμβόλιο, είναι πως ναι. Υπάρχουν σίγουρα ραντεβού από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά, ενώ στην Πάτρα οι εμβολιασμοί των παιδιών θα γίνονται στο Καραμανδάνειο. Προσωπικά έχω κλείσει ήδη ραντεβού για τα παιδιά μου, 7 και 10 ετών» καταλήγει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις