Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Πλημμύρες και πάλι σε Ρίο και στα δυτικά - Δρόμοι ποτάμια και η βροχή συνεχίζει... ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Πλημμύρες και πάλι σε Ρίο και στα...

Από τη βροχή που πέφτει ασταμάτητα

ΝΕΟΤΕΡΟ Η κακοκαιρία χτυπά τη Δυτική Ελλάδα. Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στη Δυτική Αχαΐα.  Όπως επισημαίνει ο Δήμος "σχεδόν ολόκληρος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, κάτω από την Εθνική οδό Πάτρών-Πύργου, είναι μια απέραντη θάλασσα ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές παντού. Όλα τα ποτάμια και οι χείμαρροι που διασχίζουν το Δήμο έχουν σπάσει ενώ τεράστιοι όγκοι νερού αναζητούν ορμητικά διέξοδο παρασύροντας τα πάντα στο διάβα τους".  Επίσης για σήμερα (Σάββατο 11/12) το απόγευμα προγραμματίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ένα και μοναδικό θέμα: Να κηρυχθεί αμέσως ο Δήμος θεομηνιόπληκτος.

Δυτική Αχαΐα: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Να κηρυχτεί θεομηνιόπληκτος ζητά ο Δήμο

Δυτ. Αχαΐα: Βούλιαξε το αγροτικό στα Λουσικά

 

Στην Πάτρα η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από τριάντα κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ νωρίτερα έπεσε δέντρο στον δρόμο προς το πρώην Νοσημάτων Θώρακος.

 

Σαγαίικα: Το νερό μπήκε σε σπίτια- ΒΙΝΤΕΟ

Δυτ. Αχαΐα: Προβλήματα σε αντλιοστάσια- «Ενδέχεται το νερό να μην είναι πόσιμο»

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπακτίας καλεί του κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή ένθεν και ένθεν του χειμάρρου Βαρειάς.

Δήμος Ναυπακτίας: Εκκενώστε την περιοχή ένθεν και ένθεν του χειμάρρου Βαρειάς

Δυτ. Αχαΐα: Λίμνη ο δρόμος Αράξου προς Νιφορέικα και οι Αλυκές

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σημείωσε ότι τα πρωτοφανή ύψη βροχής έχουν προκαλέσει την άνοδο της στάθμης χειμάρρων και ποταμών σε οριακά επίπεδα, ενώ σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί καταπτώσεις.

«Συνεργεία της περιφέρειας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή» σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.

Στην Αχαΐα τα εντονότερα προβλήματα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Μπονάνο εντοπίζονται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στον Αλισσό, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες στην περιοχή της Αιγιαλείας καθώς παρατηρείται άνοδος της στάθμης των υδάτων σε χείμαρρους της περιοχής.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό και επικίνδυνο φαινόμενο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλειος Γκίζας και σημείωσε ότι «η βροχόπτωση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, ωστόσο τα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί ως τώρα σε αγροτικές εκτάσεις. Ανησυχούμε ωστόσο για την εξέλιξη των φαινομένων και παραμένουμε σε ύψιστη επιφυλακή.

Σημειώνεται ότι στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έχουν αποσταλεί προειδοποιητικά μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας μέσω της υπηρεσίας του 112.

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η έντονη βροχοπτωση των τελευταίων ωρών έχει προκαλέσει και πάλι προβλήματα στο Ρίο της Πάτρας. Κι αυτή τη φορά όχι μόνο στην παραλιακή ζώνη, αλλά και μέσα στον ιστό της περιοχής όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η περιοχή ειναι σχεδόν... απροσπέλαστη.

Στον δρόμο προς Άνω Καστρίτσι μετά από κατολίσθηση, υπάρχουν προβλήματα μετά από κατολισθηση. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα για την απομάκρυνση των χωμάτων.

Κλήσεις για άντληση υδάτων δέχεαι η πυροσβεστική, σύμφωνα με την οποια ως τώρα είναι περίπου 25. Προβλήματα έχουν αναφερθεί μεταξύ άλλων σε Ρίο, Άγιο Βασίλειο, Παραλία Πατρών, Οβρυά, Ηρώων Πολυτεχνείου.

Πάτρα: Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική για πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα

Κατέρρευσε τμήμα των Καπναποθηκών Ηλίου στο Αγρίνιο- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Οδός Πιτίτσης στο Ρίο Πατρών

Προβλήματα ξανά στη δυτική Αχαϊα

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση υπάρχουν επίσης στα Άνω Σουδενέικα Αχαϊας, όπου δύο σπίτια στο ύψος της Εκκλησίας έχουν αποκοπεί από τα νερά, ενώ αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε Ωλενία και Λαρισσό δυτικής Αχαϊας.

Η κυκλοφορία διακόπηκε στην επαρχιακή οδό Άρλας - Ζησιμέικων, καθώς υπερχείλισε παρακείμενος χείμαρρος.

Επίσης στο δρόμο από το αεροδρόμιο Αράξου προς Λάππα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων υπάρχει αποκλεισμός.

Στο Ριόλο, υπάρχουν επίσης πλημμύρες και οι δρομοι ειναι αδιάβατοι.

Ο δρόμος από Άνω Αχαϊα προς Καρυά και Λουσικά έχει κλείσει. Τα χωράφια σε Άρλα, Φώσταινα και Λογοθετη έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτό από την Ανω Αχαϊα.

Έκλεισε και ο δρόμος απο Λάππα προς Ριόλο

Χείμαρρος τα χωράφια

Άνω Αχαϊα

Άνω Αχαϊα

Ανω Αχαϊα

Ανω Αχαϊα

Σαγέικα

Σαγέικα

Σαγέικα

Σαγέικα

Έριξε... καρέκλες στο κέντρο της Πάτρας

Έριξε... καρέκλες στο κέντρο της Πάτρας

Ξυλοκέρα Πάτρα

Ποτάμι η Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα

Άνω Αχαΐα προς Λουσικά και Καρυά 

 

πρώτη ενημέρωση 13.13

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις