Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μια απέραντη θάλασσα η Δυτική Αχαΐα- Προβλήματα σε αντλιοστάσια- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μια απέραντη θάλασσα η Δυτική Αχαΐα- Προ...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Να κηρυχτεί θεομηνιόπληκτος ζητά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής: Ένας αληθινός κατακλυσμός του Νώε πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Δυτική Αχαΐα από τη μία έως την άλλη άκρη της.

Πλημμύρισαν σπίτια στη Λακκόπετρα- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σχεδόν ολόκληρος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, κάτω από την  Εθνική οδό Πατρών-Πύργου, είναι μια απέραντη θάλασσα ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές παντού. Όλα τα ποτάμια και οι χείμαρροι που διασχίζουν  το Δήμο έχουν σπάσει ενώ τεράστιοι όγκοι νερού αναζητούν ορμητικά διέξοδο παρασύροντας τα πάντα στο διάβα τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα (11/12) και έως τις 4.30 το απόγευμα ο μετεωρολογικός σταθμός Σαγαιϊκων έδινε ημερήσιο ύψος βροχόπτωσης 69,4 mm γεγονός που σημαίνει περίπου 70 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα και ενώ η ημέρα συνεχίζεται και η βροχή πέφτει ραγδαία και ασταμάτητα.

Τα μηνύματα μιλάνε για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, για κατεστραμμένες αποθήκες με ζωοτροφές και εξοπλισμό, για διαλυμένα γεφύρια και δρόμους, για μια αληθινή κόλαση.

Στο μεταξύ για σήμερα (Σάββατο 11/12) το απόγευμα προγραμματίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ένα και μοναδικό θέμα: Να κηρυχθεί αμέσως ο Δήμος θεομηνιόπληκτος".

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες 'εχουν γίνει 20 απεγκλωβισμοί από σπίτια που πλημμύρισαν και οι οικογένειες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λόγω των συνεχιζόμενων ισχυρών και ραγδαίων βροχοπτώσεων, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας καλεί τους συνδημότες αλλά και τους διερχόμενους να μην χρησιμοποιούν τους παρακάτω δρόμους:

Υπόγεια διάβαση από Παλαιά Εθνική Οδό – Κάτω Αλισσός
Αράξου στο ύψος της Βλαχέραινας
Άγιος Κωνσταντίνος – Μιχόι
Ριόλος – Λάππα
Άρλα – Γιουλέικα
Λάππα – Άραξος
Λουσικά – Άνω Αχαΐα
Καγκάδι – Ριόλος
Τέλος υπογραμμίζεται ότι πρέπει να αποφεύγεται η διέλευση από πλημμυρισμένα σημεία προς αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.

 

Στο μεταξύ, Η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δυμαίων ενημερώνει με ανακοίνωσή της ότι εξαιτίας της θεομηνίας παρουσιάστηκαν προβλήματα στα αντλιοστάσια στην Κάτω Αχαΐα, τον Κάτω Αλισσό, το Αχαϊκό, τα Λουσικά καθώς και στο αντλιοστάσιο του διαδημοτικού. Συνίσταται περιορισμένη χρήση του νερού μέχρι την αποκατάσταση αποκατάσταση της λειτουργίας και ενδέχεται να υπάρξουν και διακοπές στην υδροδότηση. Τέλος, ενδέχεται το νερό να μην είναι πόσιμο.

Δυτ. Αχαΐα: Προβλήματα σε αντλιοστάσια- «Ενδέχεται το νερό να μην είναι πόσιμο»

 

Σαγαίικα: Το νερό μπήκε σε σπίτια- ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Λουσικά

Λουσικά

Δρόμος από Λουσικά προς Αλισσό φωτό fb Π...

Δρόμος από Λουσικά προς Αλισσό φωτό fb Π. Μητρόπουλος

Σαγαίικα

Σαγαίικα

Αλυκές

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις