Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Σία Αναγνωστοπούλου αποχαιρετά την σπουδαία Ιταλίδα σκηνοθέτιδα Λίνα Βερτμίλερ

Η Σία Αναγνωστοπούλου αποχαιρετά την σπο...

Η Λίνα Βερτμίλερ που είδε έναν αιώνα να τελειώνει και έναν άλλο να ξεκινά, σήμερα περνά στην αθανασία, ανέφερε η βουλευτής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου σε ανακοίνωση της με αφορμή το θάνατο της σπουδαίας σκηνοθέτιδας Λίνα Βερτμίλερ αναφέρει τα εξής:

Στην εκκεντρικότητα του άσπρου σκελετού των γυαλιών της, έκρυψε την πιο απλή και συνάμα την πιο βαθιά πολιτική ματιά, την κινηματογραφική αποθέωση του έρωτα, την προοδευτική απελευθέρωση του. Είναι η πρώτη γυναίκα που προτάθηκε για Όσκαρ. «Ο Μίμης ο Σιδεράς» , «η Κυρία και ο Ναύτης» , «η Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» (αλήθεια τι όμορφος τίτλος), οι ταινίες της, που συνομιλήσαμε μαζί τους στη νιότη μας στις σκοτεινές αίθουσες των κινηματογράφων, είναι και αυτές που πολιτικοποίησαν την ενήλικη φωνή μας.

Η Λίνα Βερτμίλερ που είδε έναν αιώνα να τελειώνει και έναν άλλο να ξεκινά, σήμερα περνά στην αθανασία. Αντίο κυρία Βερτμίλερ.

* Η Λίνα Βερτμίλερ είχε γεννηθεί στις 14 Αυγούστου του 1928 στη Ρώμη και έφυγε από τη ζωή στις 9 Δεκεμβρίου 2021. Η σατιρική της κωμωδία «Ο Πασκουαλίνο και οι 7 καλλονές» με τον Τζιανκάρλο Τζιανίνι, της είχε χαρίσει το 1977 υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και ήταν η πρώτη γυναίκα κινηματογραφική δημιουργός που το κατάφερε αυτό στην ιστορία των βραβείων της Ακαδημίας.

Η φωτ. έχει credit Reuters από την ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Η Καθημερινή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture