Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Tιμητικό Όσκαρ σε Ντέιβιντ Λιντς & Λίνα Βερτμίλερ

Tιμητικό Όσκαρ σε Ντέιβιντ Λιντς & Λ...

Επίσης θα δοθούν Όσκαρ στον Γουές Στάντι και στην Τζίνα Ντέιβις

Οι φετινοί τιμώμενοι των βραβείων Όσκαρ ανακοινώθηκαν και είναι ο εκλεκτός Αμερικανός δημιουργός Ντέιβιντ Λιντς του «Mulholand Drive», του «Eraserhead» και του «Μπλε Βελούδου», ο ηθοποιός Γουές Στάντι και η θρυλική Ιταλίδα σκηνοθέτιδα Λίνα Βερτμίλερ που παραμένει η πρώτη γυναίκα που ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας το 1977. Ακόμα η Τζίνα Ντέιβις του «Θέλμα & Λουίζ» θα τιμηθεί για την ανθρωπιστική της προσφορά.

Ο 73χρονος Λιντς όπως αναφέρει το flix.gr, έχοντας εγκαταλείψει το σινεμά, αλλά παραμένοντας στις επάλξεις όσον αφορά στην παρουσία του σε τηλεόραση, εικαστικά και... παρεμβάσεις για όλα όσα συμβαίνουν στη βιομηχανία, θα είναι ο μεγάλος τιμώμενος των Όσκαρ, κι αυτή η απόφαση μοιάζει ν’ άργησε ήδη πολύ.

Για την ιστορία, ο Ντέιβιντ Λιντς υπήρξε μέχρι σήμερα 4 φορές υποψήφιος για το βραβείο Όσκαρ. Ήταν υποψήφιος για σενάριο και σκηνοθεσία στον «Άνθρωπο Ελέφαντα» το 1981 (έχασε τότε την σκηνοθεσία από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ του «Ordinary people»), για σκηνοθεσία για το «Μπλε Βελούδο» το 1987 και επίσης για καλύτερη σκηνοθεσία το 2002 για το «Mullholand Drive – Οδός Μαλχόλαντ».

Η θρυλική Λίνα Βερτμίλερ ήταν η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτιδα που προτάθηκε ποτέ για Οσκαρ σκηνοθεσίας, το 1976 με το «Seven Beauties – Ο Πασκουαλίνο και οι 7 Καλλονές».

Ο Γουες Στάντι - Wes Studi έγινε διάσημος για την απεικόνιση ηρώων με ινδιάνικη καταγωγή, όπως και η δική του, βοηθώντας καθοριστικά στην ορατότητα μιας τεράστιας κληρονομιάς στο μεγάλο βιβλίο της αμερικανικής ιστορίας. Οι πιο διάσημοι ρόλοι του ήταν στον «Τελευταίο των Μοϊκανών» το 1992 και στο «Heat - Ένταση».

Όσο για την Geena Davis - Τζίνα Ντέιβις μπορεί να απέχει από το σινεμά, συμμετέχοντας μόνο σπάνια πια και σε μικρές εμφανίσεις, αλλά θα τιμηθεί για το ανθρωπιστικό της έργο και ειδικά για την προσπάθειά της για ισότητα των δύο φύλων στην κινηματογραφική βιομηχανία. Ιδρυτής του Geena Davis Institute on Gender in Media, η Τζίνα Ντέιβις έχει κερδίσει βραβείο Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου του 1987 με το «Accidental Tourist» ενώ ήταν υποψήφια και για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 1992 για το «Θέλμα & Λουίζ» του Ρίντλει Σκοτ όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Σούζαν Σάραντον ενώ στο φιλμ αυτό ξεχώρισε και ο νεότατος τότε Μπραντ Πιτ.

Η τελετή απονομής θα γίνει (τα γνωστά σε όλους Governors Awards, που φέτος δίνονται για 11η φορά) στις 27 Οκτωβρίου 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture