Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ετοιμάζεται για πρεμιέρα ο "Καρυοθραύστης" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και έπονται οι "Εκκλησιάζουσες"

Ετοιμάζεται για πρεμιέρα ο "Καρυοθρ...
Μαρτάτος Tάκης

Την Τετάρτη 8/12/2021 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου με θέμα την αναμόρφωση του προυπολογισμού

Συνεδρίαση είχε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και όπως πληροφορηθήκαμε, το κεντρικό θέμα ήταν η αναμόρφωση του προυπολογισμού του θέατρου. Η συνεδρίαση δεν έγινε δια ζώσης αλλά μέσω skype λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες για την γιορτινή παράσταση μπαλέτου "Ο Καρυοθραύστης" που θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων σε χορογραφία του Γιάννη Αντωνίου. Η παράσταση όπου συμμετέχουν 13 εξαιρετικοί χορευτές που επελέγησαν μέσα από οντισιόν, προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στις 21.30 ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τις 9 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χορευτές του μπαλέτου που θα πάρουν μέρος στον "Καρυοθραύστη", θα δώσουν το παρών και στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πλ. Γεωργίου, την ερχόμενη Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 στις 7 το απόγευμα. Να σημειώσουμε πως από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων έγινε γνωστό, ότι λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες όλο το προσεχές τετραήμερο, η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που είχε προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 10/12, μεταφέρεται τελικά για την Τρίτη το απόγευμα.

Τέλος εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρόβες για τις Αριστοφανικές "Εκκλησιάζουσες" που θ' ανέβουν από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καρναβάλι Πάτρας, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, σε σκηνοθεσία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου, Λουκά Θάνου. Στην μουσικοθεατρική παράσταση "Εκκλησιάζουσες" θα συμμετάσχουν και χορευτές του μπαλέτου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ηθοποιοί από την Πάτρα αλλά και γνωστοί, βραβευμένοι τραγουδιστές από την Αθήνα. Νεότερες πληροφορίες σε επόμενη ανάρτηση.

Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Ψαθογιαννάκη.

*Τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης «Καρυοθραύστης» είναι από την Εθνική Λυρική Σκηνή

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture