Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Κορωνοϊός: Ελάχιστοι ασθενείς έλαβαν μονοκλωνικά αντισώματα - Πώς εξηγείται

Πάτρα- Κορωνοϊός: Ελάχιστοι ασθενείς έλα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας

Ελάχιστοι είναι οι ασθενείς με κορωνοϊό που έχουν λάβει θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, στην Πάτρα. Οι αιτήσεις που έγιναν είναι ελάχιστες ενώ ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας ενημέρωσε ξανά τους ιδιώτες γιατρούς για τη διαδικασία και τις περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να χορηγηθεί η συγκεκριμένη θεραπεία.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, «έχουμε λίγες αιτήσεις για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, λιγότερες από πέντε. Πρόσφατα ενημερώσαμε ξανά τη διαδικασία και οι συνάδελφοι πλέον έχουν την πληροφορία και ως προς τη διαδικασία αλλά και ως προς το επιστημονικό κομμάτι. Eυελπιστούμε ότι θα ενεργοποιηθεί με τις κατάλληλες ενδείξεις η χορήγηση της θεραπείας σε ασθενείς. Το νοσοκομείο μας είναι έτοιμο για να ακολουθήσει μία τέτοια διαδικασία. Να σημειώσουμε ότι η χορήγηση γίνεται ενδοφλέβια και πρέπει να υπάρχει έγκριση από το επιστημονικό προσωπικό και από εκεί και πέρα διενεργείται η έγχυση μέσα στο νοσοκομείο.

Αυτή τη στιγμή οι γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας διαχειρίζονται πιο ελαφριά περιστατικά. Στο σπίτι μένουν όσοι δεν νοσούν βαριά. Πρέπει μέχρι την πέμπτη μέρα, μετά το θετικό τεστ να υπάρχει η πρόβλεψη από τους γιατρούς να εντοπίζουν τους ασθενείς που έχουν προγνωστικούς παράγοντες κινδύνου ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες  έτσι ώστε να κάνουν το αίτημα. Αυτό είχε διαφύγει ως διαδικασία, ότι χρειάζονται δηλαδή κάποια συγκεκριμένα βήματα. Στάλθηκε πάλι όλη η ενημέρωση στους γιατρούς και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μία ενεργοποίηση πιο δυναμική».

Τέλος η κα Μαστοράκου κάνει λόγω για σταθεροποίηση της κατάστασης σε επίπεδο πανδημίας, στην περιοχή.

«Είμαστε σε μία φάση σταθεροποίησης και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί δίνει μία ανάσα στο σύστημα υγείας το οποίο έχει πιεστεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Αυτές τις μέρες τοποθετούνται και οι εθελοντές γιατροί έτσι ώστε να απελευθερωθεί πολύτιμο ιατρικό δυναμικό από τα εμβολιαστικά και να μετακινηθεί στην πρώτη γραμμή. Υπάρχει καλή συνεργασία με τα νοσοκομεία και την 6η Υγειονομική περιφέρεια. Εννοείται ότι επιμένουμε στις μόνιμες προσλήψεις για μόνιμη στελέχωση, όμως αυτή τη στιγμή συμπαραστεκόμαστε για όσο διάστημα χρειαστεί» λέει χαρακτηριστικά.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις