Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση για τον Θανάση Φιλιππακόπουλο - Έφυγε από τη ζωή ο "γεροπλάτανος" του Σουβάρδου Καλαβρύτων

Συγκίνηση για τον Θανάση Φιλιππακόπουλο ...

Μία ιδιαίτερα αγαπητή και εμβληματική θα λέγαμε, μορφή του Σουβάρδου, κηδεύτηκε τη Δευτέρα 6/12/2021 στο Κουρτέσι του ν. Ηλείας

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή, ένας αγαπητός άνθρωπος που είχε αφιερώσει ολάκερο το βίο του στην αγάπη για την οικογένεια του και στην αγάπη του για τη φύση και το κοπάδι με τα πρόβατα του που κάθε Μάιο ανέβαζε από τον κάμπο της Ηλείας και πιο συγκεκριμένα από το Κουρτέσι, στις ελατόφυτες πλαγιές του Χελμού, στο όμορφο Σούβαρδο Καλαβρύτων με τα κρυστάλλινα νερά.

Ο λόγος για τον Θανάση Φιλιππακόπουλο που έσβησε πλήρης ημερών και κηδεύτηκε τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στον ιερό ναό Παντανάσσης στο Κουρτέσι και ετάφη στο κοιμητήριο του Αη Δημήτρη του χωριού. Άνθρωπος που λάτρευε το βουνό, που νοιαζόταν για τα ζώα του, γι’ αυτό και ξεκινούσε ξημέρωμα κάθε μέρα και μάλιστα ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία, με το γκλιτσάκι του στο χέρι ανέβαινε με τα πόδια μέχρι τον κάμπο της Λουκά απ’ όπου ατενίζεις την Γαιδουρόραχη και πιο πάνω τον περήφανο Χελμό. Πάντα κάθε πρωί ακούραστος εκεί στο καθήκον, στη δουλειά του, ένας κτηνοτρόφος παλαιάς σχολής και γι’ αυτό όλοι οι συγχωριανοί του, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που το Σούβαρδο στα 1250 μέτρα υψόμετρο γέμιζε κόσμο και παραθεριστές, τον σέβονταν και τον αγαπούσαν και τον χαιρετούσαν πάντα εγκάρδια.

Ο Θανάσης Γεωργ. Φιλιππακόπουλος ήταν παντρεμένος με την Ασπασία Φιλιππακοπούλου και είχαν αποκτήσει 4 παιδιά, την Όλγα, την Γεωργία που εργάζεται ως δικαστική επιμελήτρια στην Πάτρα, την Άννα και τον Γιώργο ενώ είχε τη χαρά να δει και εγγόνια.

Η είδηση ότι ο Θανάσης Φιλιππακόπουλος, αυτός ο ευγενικός άνθρωπος, ο «γεροπλάτανος» του Σουβάρδου όπως τον χαρακτήρισαν, έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι, λύπησε πολλούς.

Πολλά ήσαν και τα μηνύματα στη σελίδα του Σουβάρδου Καλαβρύτων στο facebook.

Ο Τάκης Νικολόπουλος, υπεύθυνος των εκδόσεων Διαπολιτισμός και καταστήματος φωτοτυπιών στην Πάτρα, σε ανάρτηση του αναφέρει τα εξής:   

"Μια εμβληματική μορφή του Σουβάρδου, ο αγαπητός σε όλους μας μπαρμα-Θανάσης, δεν είναι πια κοντά μας. Ένας άνθρωπος που αγάπησε το Σούβαρδο και τους ανθρώπους του, πάντα με τον καλό λόγο, τις ιστορίες από παλιά, με ήθος και αρετή που κληροδότησε στην οικογένειά του και ενέπνευσε όλους εμάς που τον συναναστραφήκαμε! Ο γηραιότερος του βουνού, που το ήξερε και το είχε γυρίσει αμέτρητες φορές! Ο γεροπλάτανος της πλατείας και η πέρα-βρύση, χάνουν την παρέα του!

Καλό σου ταξίδι μπαρμπα-Θανάση! Η σκέψη και οι ανάμνηση σου θα μας συντροφεύουν για πάντα!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Να τον θυμάστε για πάντα...".

Ο Πατρινός μουσικός – πιανίστας Ανδρέας Ζαφειρόπουλος που διατηρεί οικογενειακή οικία στο Σούβαρδο σε ανάρτηση του αναφέρει πως «ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του Σουβάρδου, αλλάζει σελίδα. Ο μπαρμπα-Θανάσης θα "οργώνει" τα βουνά, που τόσο αγάπησε, από άλλη διάσταση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Κι άλλοι συγχωριανοί είπαν συγκινητικά λόγια για τον εκλιπόντα όπως ότι θα τον θυμόμαστε πάντα θυμόσοφο και γελαστό.

Πράγματι η απουσία του από το Σούβαρδο Καλαβρύτων θα είναι στο μέλλον έντονη αλλά η ανάμνηση του αιώνια και "ζωντανή".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο Θανάσης Φιλιππακόπουλος αριστερά στο Σ...

Ο Θανάσης Φιλιππακόπουλος αριστερά στο Σούβαρδο με τη σύζυγο του Ασπασία Φιλιππακοπούλου και τον αείμνηστο Παναγιώτη Αδαμόπουλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις