Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι είναι τα μαύρα καλώδια που πατούν τα οχήματα, σε δρόμους και της Πάτρας;

Τι είναι τα μαύρα καλώδια που πατούν τα ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Σίγουρα τα έχουμε συναντήσει κάποια στιγμή με το όχημά μας

Αυτές τις ημέρες διαπιστώνουμε ανα τακτά διαστήματα και επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, δύο μαύρα καλώδια να διατρέχουν εγκάρσια την οδό. Όλοι έχουμε συναντήσει κάποια στιγμή στον δρόμο μας κάποια μαύρα, καλώδια, τα οποία είναι τοποθετημένα από τη μια άκρη στην άλλη κατά πλάτος του οδοστρώματος. Είναι σαν κάποιος να τα έβαλε σκόπιμα στον δρόμο για να τα πατούν τα αυτοκίνητα. Ποιος είναι όμως ο σκοπός της παρουσίας τους σε διάφορους δρόμους ανα τακτά διαστήματα;

Τα καλώδια αυτά επί της ουσίας είναι σωλήνες που περιέχουν απλά αέρα. Αποτελούν τμήμα συσκευής μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου και είναι τοποθετημένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα οχήματα που διέρχονται από έναν δρόμο να πατούν σε αυτά. Με τον τρόπο αυτό ο αέρας στο εσωτερικό των καλωδίων συμπιέζεται και κατευθύνεται στον μετρητή, τον οποίο μπορούμε να διαπιστώσουμε στην άκρη του δρόμου. Ο μετρητής είναι ένα κουτί όπου καταλήγουν τα καλώδια και εκεί καταγράφεται κάθε μεταβολή πίεσης αέρα στην οποία αντιστοιχεί κάθε διέλευση οχήματος.

 

Με τον τρόπο αυτό γίνεται η μέτρηση του μέσου ημερήσιου κυκλοφοριακού φόρτου στο οδικό δίκτυο που έχει επιλεγεί για έρευνα. Στη συνέχεια και όταν ληφθούν επαρκή δεδομένα μπορεί να διαπιστωθεί αν σε έναν δρόμο ή μία περιοχή υπάρχει πρόβλημα φόρτου κίνησης και χρειάζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να λυθεί ή σε πόσο καιρό θα φθαρεί το οδόστρωμα, σε συνάρτηση με την κίνηση.

Οι συσκευές αυτές είναι φορητές και μπορούν να τοποθετηθούν όπου κριθεί πως υπάρχει ανάγκη. Αν διαπιστώσετε δύο μαύρα καλώδια στον δρόμο, τότε έχουμε να κάνουμε με συλλογή περισσότερων στοιχείων όπως αριθμός αλλά και ταχύτητα διελεύσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις