Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το "σπιράλ" εκλέγει σήμερα την Πολιτική Γραμματεία του- ΦΩΤΟ

Το "σπιράλ" εκλέγει σήμερα την...

Στις κάλπες τα μέλη της παράταξης

Το σπιράλ, που όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης "είναι η μόνη δημοτική παράταξη του Δήμου Πατρέων που διαθέτει Καταστατικό, εκλεγμένα όργανα και καθορισμένο κανονισμό λειτουργίας", διεξάγει εσωτερικές εκλογές για δεύτερη φορά από την ίδρυσή του. Η εκλογική διαδικασία φιλοξενείται στα γραφεία της παράταξης, σήμερα Σάββατο και θα αναδείξει την επταμελή Πολιτική Γραμματεία (αποτελούμενη από Επικεφαλής, Γενικό Γραμματέα και πέντε μέλη) καθώς και την τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή.

Προηγήθηκαν τρεις Ολομέλειες-Γενικές Συνελεύσεις της παράταξης (στις 15 Σεπτεμβρίου, 20 Νοεμβρίου και 27 Νοεμβρίου) κατά τη διάρκεια των οποίων τα μέλη του σπιράλ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που απασχολούν την παράταξη και κυρίως την πόλη. Κατά την τελευταία εκλογο-απολογιστική συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία παρουσίασε τον απολογισμό της πρώτης περιόδου και το προτεινόμενο πλάνο δράσης για τη συνέχεια. Παράλληλα, εντός του Νοεμβρίου, όλες οι θεματικές Ομάδες Εργασίας του σπιράλ (#Αθλητισμός, #Διοίκηση, #Κοινωνία, #Οικονομία, #Παιδεία, #Περιβάλλον, #Πολιτισμός, #Τεχνολογία, #Τουρισμός, #Υποδομές) παρουσίασαν τον απολογισμό και τον προγραμματισμό τους, στο πλαίσιο μιας πολύ ενδιαφέρουσας ενδοπαραταξιακής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται πως το σπιράλ δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 μετά από πρωτοβουλία του σημερινού επικεφαλής του Πέτρου Ψωμά. Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 και ψηφίστηκε από το 6,4% των πατρινών δημοτών. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τρεις δημοτικούς συμβούλους (Πέτρος Ψωμάς, Θάνος Δούρος, Χαράλαμπος Στανίτσας). Τον Νοέμβριο του 2019 διοργάνωσε Ιδρυτικό Συνέδρίο, όπου εγκρίθηκε το Καταστατικό και άνοιξε το Μητρώο Μελών. Τον Δεκέμβριο 2019 εκλέχτηκε η πρώτη Πολιτική Γραμματεία της παράταξης, με διετή θητεία (2020- 21).

Το σπιράλ σήμερα διαθέτει περίπου 300 μέλη, τα οποία καλούνται να εκλέξουν τη νέα Πολιτική Γραμματεία της προεκλογικής περιόδου 2022-23. Όλα τα μέλη της παράταξης καλούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου, στα γραφείο της οδού Αλεξάνδρου Υψηλάντου 100.

Κατά την ψηφοφορία θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις