Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μπορεί το παιδί να κοιμάται καλά στο καρότσι;

Μπορεί το παιδί να κοιμάται καλά στο καρότσι;

Ο καλός ύπνος του μωρού είναι σημάδι υγείας

Ο καλός ύπνος του μωρού είναι σημάδι υγείας. Είναι σημαντικός για την ψυχική ηρεμία του μικρού, αλλά και για αυτή των γονιών. Εγγύηση για έναν ολοκληρωμένο ύπνο για το μικρό παιδί αποτελεί το τάισμα, η στεγνή πάνα, το να μην ενοχλείται από δυσάρεστους θορύβους και το να νιώθει άνετα.

Το μωρό μπορεί να αισθάνεται εξίσου καλά στην κούνια, στο καρότσι, στην καρέκλα ή στο παιδικό καρεκλάκι. Προϋπόθεση είναι να αισθάνεται βολικά και αναπαυτικά. Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν ώστε ο χώρος ανάπαυσης του μωρού να είναι επίσης ζεστός, καθαρός και ασφαλής.

Το νεογέννητο, όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού, περνά τον περισσότερο χρόνο του στο καρότσι. Έχει περάσει καιρός που το «όχημα» του μωρού έχει εξελιχθεί σε πολυλειτουργικό: από τη μια, είναι ο χώρος από όπου το μωρό κοιτάζει τον κόσμο ενώ είναι ξύπνιο και από την άλλη, αποτελεί το φρούριο του για να ξεκουραστεί, προστατευμένο επαρκώς.

Τα σύγχρονα παιδικά καροτσάκια γίνονται πιο συμπαγή και χρησιμοποιούνται ευρέως. Γι’ αυτό πολλές μαμάδες και μπαμπάδες προτιμούν κάποιες συνδυαστικές επιλογές, που περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο απαραίτητα πράγματα για το νεογέννητο, όπως ένα καλάθι και μια καρέκλα.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Kidsbox.gr μπορείτε να βρείτε μερικά από τα καλύτερα μοντέλα της αγοράς. Πληρούν τις παγκόσμιες προδιαγραφές για τα παιδικά είδη, οι τιμές είναι λογικές και η ποιότητά τους είναι εγγυημένη.

Εάν εξακολουθείτε να είστε διστακτικοί ποιο καρότσι να επιλέξετε, η επιλογή θα γίνει ακόμα πιο εύκολη ανάμεσα στα μοντέλα που προσφέρονται στο κατάστημα. Πληρούν τις απαιτήσεις ως προς το σχεδιασμό, έχουν πολλά επιπλέον εξαρτήματα και μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφασμάτων.

Μία από τις πιο περιζήτητες επιλογές είναι το πολυμορφικό καρότσι. Είναι αρθρωτό και αποτελείται από πολλά διαφορετικά μέρη. Το πλεονέκτημά του είναι ότι είναι εξαιρετικά πρακτικό για τη μεταφορά του μωρού και στο αυτοκίνητο και στο σπίτι.


Αυτό το μοντέλο καροτσιού περιλαμβάνει ένα κινητό καλάθι ή παιδικό κάθισμα, που μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα, αυτές οι επιλογές το καθιστούν ένα πρακτικό κρεβάτι για όλες τις καταστάσεις.


Οι γονείς συχνά επιλέγουν τα πολυμορφικά καροτσάκια, τα οποία ονομάζονται και αρθρωτά. Η μετατροπή τους, χάρη στα ξεχωριστά μέρη τους, τα καθιστά πολύ βολικά και πρακτικά. Με τη σειρά τους, τα πολυμορφικά μοντέλα μπορεί να είναι 2 σε 1 ή 3 σε 1. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν ένα ή δύο κύρια κινούμενα μέρη.

Επιπλέον, προστίθενται διάφορα προσαρμοζόμενα αξεσουάρ: ομπρέλα, οργανωτής τσάντας, αδιάβροχο, θόλος, βάση για μπουκάλια και παιχνίδια, υπνόσακος, κουνουπιέρα κ.λπ.
Για τον ήρεμο ύπνο του μωρού, το καρότσι χρειάζεται να είναι πρακτικό σε ένα αστικό περιβάλλον και να οδηγείται εύκολα. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την περίπτωση παίζει το είδος των ελαστικών, καθώς τα μεγαλύτερα είναι πιο σταθερά.


Τα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν σύστημα για εύκολη αναδίπλωση με το ένα χέρι και τηλεσκοπική λαβή, για ευκολότερη μεταφορά, κάτι που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τους γονείς. Ένα αξιόπιστο σύστημα πέδησης έχει σχεδιαστεί για να κλειδώνει τους πίσω τροχούς, ενώ ορισμένα μοντέλα διαθέτουν και μπροστινά φρένα, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των καροτσιών πολλαπλών χρήσεων είναι ότι δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε το μωρό για να το μετακινήσετε. Ειδικά τους πρώτους μήνες του, το καλάθι και η καρέκλα έχουν ευρεία εφαρμογή. Οι σχεδιαστές καροτσιών δημιουργούν όλο και πιο ελαφρύ σασί. Είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, για μεγαλύτερη σταθερότητα. Τα ποιοτικά καρότσια χαρακτηρίζονται επίσης από τα υφάσματα τους, που καθαρίζονται εύκολα, καθώς και από τα καλά τους αμορτισέρ, ώστε να απορροφούνται οι κραδασμοί, κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Ανεξάρτητα από το μοντέλο που έχετε επιλέξει, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα καρότσια στο Kidsbox.gr έχουν στιβαρές κατασκευές και επίσης είναι κατασκευασμένα από οικολογικά και ανθεκτικά υλικά, που δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού.

Στο κατάστημά θα βρείτε πολλά επιπλέον πρόσθετα, που εγγυώνται την ηρεμία και την ασφάλεια του μωρού και είναι χρήσιμα για τους γονείς. Τα σημερινά καροτσάκια γίνονται όλο και καλύτερα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στις τάβλες ασφαλείας, στις ζώνες ασφαλείας, στα ποιοτικά ελαστικά και στα όμορφα σχέδια.

Φωτογραφίες: Kidsbox.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά