Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου για το 7ο Γυμνάσιο Πατρών και Λύκειο Λουσικών

Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου γι...

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο σχολεία * "Τραγικά ανεπαρκής ως και επικίνδυνη η πολιτική της ΝΔ στην Παιδεία"

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, συναντήθηκαν  το Σάββατο (27.11), με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Πατρών και του Λυκείου Λουσικών κ.κ. Αρβανίτη, Κουνιάκη και Χρυσικοπούλου.

Ταυτόχρονα υπήρξε ενημέρωση των βουλευτών από την Ένωση  ΣυλλόγωνΓονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων  σχετικά με προβλήματα που αφορούν τα παρακάτω σχολεία 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πατρών, Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Πατρών, Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρηκόων Πατρών και 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών εκπαίδευσης παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε οι εκπρόσωποι των Γονέων ενημέρωσαν  τους  βουλευτές για όλα τα θέματα που απασχολούν τα σχολικά συγκροτήματα  που φοιτούν τα παιδιά τους. Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα των συγχωνεύσεων τη στιγμή που το 4ο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη κορύφωση και οι ειδικοί συνιστούν την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Δυστυχώς, η εκπαιδευτική κοινότητα, στην προσπάθεια που καταβάλει για τα παιδαγωγικά και υγειονομικά αυτονόητα, βρίσκει απέναντί της ακόμα και τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντεςτης εκπαίδευσης, οι οποίοι, αντί να πιέσουν το Υπουργείο στην κατεύθυνση της λήψης των αναγκαίων μέτρων, δείχνουν ότι αγνοούν την εκπαιδευτική πραγματικότητα και τη νομοθεσίακαι προσπαθούν να θέσουν τους εκπαιδευτικούς απέναντι στους μαθητές και προβαίνουν σε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση μαθητών.

Η εμμονική απαξίωση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ και την τραγικά ανεπαρκή ως και επικίνδυνη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, είναι σταθερή και συνεχής.

Το γεγονός δε ότι στην πολιτική της κυβέρνησης, για πρώτη φορά μάλιστα τόσο έντονα, αντιδρούν συντονισμένα, μαθητές, γονείς και καθηγητές, αποδεικνύει ότι η «κανονικότητα» του επιτελικού κράτους σύντομα θα αποδειχθεί μια δυστοπία για όλους μας.

Έχουν χάσει πια το νόημά τους οι λέξεις. Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η Δημόσια Παιδεία, που με σταθερά νομοθετικά βήματα απαξιώνεται, βρίσκεται σε διωγμό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις