Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένοχος o οδηγός του Ι.Χ. για το θανατηφόρο με θύμα τον 23χρονο φοιτητή Ιατρικής Νίκο Καραπάνο

Πάτρα: Ένοχος o οδηγός του Ι.Χ. για το θ...

Χθες ολοκληρώθηκε η δίκη

«Καμία μετάνοια δεν υπήρξε, καμία συντριβή. Ο κατηγορούμενος, πατέρας δύο παιδιών, δεν συγκλονίστηκε που σκότωσε τον γιο μου, 23ετών φοιτητή Ιατρικής, αλλά εξακολούθησε να πίνει και να οδηγεί, προβαίνοντας στην ίδια εγκληματική συμπεριφορά… Τον ακολούθησα, έγινα η σκιά του επί έναν χρόνο και το διαπίστωσα…»

Με αυτά τα λόγια και με λυγμούς κατέθεσε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών η καθηγήτρια Μαθηματικών Κατερίνα Καραντώνη, μητέρα του 23χρονου φοιτητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Νίκου Καραπάνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 14 Νοεμβρίου του 2015 τα ξημερώματα, στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα.

Ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη της πορείας του και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αφαιρώντας την ζωή του φοιτητή, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση με 5ετή αναστολή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη και οδήγηση υπό επήρεια μέθης.

Ο ίδιος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης καταδίκης, η οποία εκδικάστηκε χθες, αργά το μεσημέρι, χωρίς ο ίδιος να παραστεί για λόγους υγείας. Εκπροσωπήθηκε όμως από τον συνήγορό του, δικηγόρο Αναστάσιο Τελώνη, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά εκ μέρους του εντολέα του συγγνώμη από τους γονείς του 23χρονου, ζήτησε όμως από το Δικαστήρια, ελαφρυντικά όπως του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, καθώς επίσης την παραγραφή του αδικήματος της σωματικής βλάβης από αμέλεια σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο όπως πρωτοδίκως, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικές περιστάσεις. Του επέβαλε συνολική ποινή φυλακίσεως 4ετών και 10 μηνών (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή φυλάκιση), αλλά μείωσε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του από 5 σε 3 έτη.

*Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις