Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο αγώνας συνεχίζεται για τον 2 μηνών Νεκτάριο, που τον αεροβάπτισαν στη ΜΕΘ- Τα νεότερα

Πάτρα: Ο αγώνας συνεχίζεται για τον 2 μη...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τι λέει στο thebest.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης

"Ο αγώνας συνεχίζεται" αναφέρει στο thebest.gr ο Ανδρέας Ηλιάδης για το δύο μηνών βρέφος από το Αγρίνιο το οποίο προσβλήθηκε από κορωνοϊό και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και συγκεκριμένα στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Το μωρό τελικά διασωληνώθηκε και πλέον ο κ. Ηλιάδης αλλά και όλο το προσωπικό, δίνει μάχη για να βγει νικητής το βρέφος από την περιπέτεια." Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση, έχει επιπλοκές από τον κορωνοϊό, έχει πολυοργανική ανεπάρκεια και δίνουμε πολύ μεγάλο αγώνα. Είμαστε όλοι κοντά του", τονίζει.

 Όπως αναφέρει ο κ. Ηλιάδης, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή του αεροβαπτίσματος του βρέφους μέσα στη Μονάδα από το προσωπικό της ΜΕΘ. Το μωρό πήρε το όνομα Νεκτάριος και στον αέρα σήκωσε η κ. Καρβουνίδου, εξιδεικευμένη νοσηλεύτρια της μονάδας covid, που είναι και μητέρα και η οποία όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Ηλιάδης, "εκτός από τη νοσηλευτική φροντίδα της έδωσε και την αγάπη της  και το όνομα Νεκτάριος στον μικρός μας ήρωα" ενώ υπογράμμισε τη συγκίνηση που περίκλειε η συγκεκριμένη στιγμή.

"Η διασωλήνωση έγινε και πλέον είναι ο αγώνας που κάνει ο ασθενής στο αναπνευστήρα. Θα περιμένουμε και αυτό το 24ωρο. Το μήνυμα που στέλνω είναι να μην κινδυνεύσει κανένα παιδί. Η ΜΕΘ είναι πάντα εδώ για να βοηθά τα παιδιά και  δεν θέλουμε κανέναν θάνατο παιδιού από τον κορωνοϊό", προσθέτει.

Για όλες τις εξελίξεις είναι ενήμερος ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο Υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις