Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη συγκέντρωση και στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

Στη συγκέντρωση και στην πορεία για την ...

Τιμάμε τους νεκρούς μας και συνεχίζουμε τους αγώνες, ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Πατρέων

Η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τιμώντας την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, συμμετείχε, το απόγευμα της Τετάρτης 17/11/2021, στη μεγάλη συγκέντρωση μπροστά  στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στην οδό Κολοκοτρώνη και στην πορεία που ακολούθησε, μαζί με Φοιτητικούς Συλλόγους, τους λαϊκούς φορείς, το λαό και τη νεολαία της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης σε δήλωσή του στα Μέσα ενημέρωσης, το πρωί, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην Κορίνθου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τιμάμε τους νεκρούς μας και συνεχίζουμε τους αγώνες. Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου το 1973, πάλεψαν για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, κατά της χούντας και κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που τη στήριζαν. Σ’ αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και σήμερα. Μετά από 48 χρόνια, το ψωμί που παράγουν οι εργαζόμενοι, δεν το έχουν οι ίδιοι, αλλά εκείνοι που τους εκμεταλλεύονται. Η παιδεία που πρέπει να έχει ο λαός μας και τα παιδιά μας, δεν έχει εξασφαλιστεί. Ελευθερία σημαίνει να κάνει ο λαός κουμάντο στον τόπο του και στη ζωή του. Ούτε αυτή την έχουμε. Δεν θέλουμε τις βάσεις στην χώρα μας, που την μετατρέπουν σε μια πυριτιδαποθήκη, ούτε θέλουμε να διαφεντεύουν οι Αμερικάνοι τον τόπο μας. Όλα αυτά που διεκδικούσαν τότε λοιπόν, είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε με αγώνες, αυτά που δικαιούται ο λαός».

Στη συγκέντρωση και στην πορεία, συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις