Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

AstraZeneca: Τα εμβόλια επιλογής για την τρίτη δόση

AstraZeneca: Τα εμβόλια επιλογής για την...

Ποιες οι επιλογές για τα Johnson & Johnson

Εκτός τρίτης δόσης το AstraZeneca. Με τι μπορούν να εμβολιαστούν όσοι το είχαν κάνει.
 
Η επιλογή του AstraZeneca στην τρίτη δόση δεν υπάρχει και έτσι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με αυτό το σκεύασμα θα πρέπει να κάνουν διαφορετικό στην «αναμνηστική».
Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε σήμερα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, οσοι πολίτες 18 και άνω έχουν εμβολιαστεί με Pfizer, Moderna και AstraZeneca θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης.

Η αναμνηστική δόση σε αυτές τις τρεις κατηγορίες των εμβολίων γίνεται με εμβόλια Pfizer ή Moderna (είναι η μισή δόση της Moderna) και η πλατφόρμα -μετά τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών- θα ανοίγει στους πεντέμισι μήνες, προσέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας.

Johnson & Johnson

Για αυτούς που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους και θα μπορεί να γίνεται με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) ή το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Όσον αφορά στους ανοσοκατεσταλμένους, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις