Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός - ECDC: Πολύ ανησυχητική η κατάσταση σε Ελλάδα και ακόμα 9 χώρες της ΕΕ

Κορωνοϊός - ECDC: Πολύ ανησυχητική η κατ...

10 χώρες στην «ανησυχητική» κατηγορία

Ως "πολύ ανησυχητική" χαρακτηρίζεται η κατάσταση αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και σε ακόμα 9 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Παράλληλα, σε άλλες 10 χώρες η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «ανησυχητική».

Τρομακτική εκτίμηση ειδικών: "Ξεχάστε τα Χριστούγεννα τα επόμενα 5 χρόνια"

 Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόβλεψης προειδοποιεί μάλιστα ότι «οι μολύνσεις, οι νοσηλείες και ο αριθμός των θανάτων αναμένεται να αυξηθούν μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες». 

Η Ελλάδα και ακόμα 9 χώρες στην «πολύ ανησυχητική λίστα»
Από τις 27 χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα και ακόμα 9 βρίσκονται στην κατηγορία, η οποία εκπέμπει τη μεγαλύτερη ανησυχία. Μαζί με την Ελλάδα στην ίδια λίστα βρίσκονται: το Βέλγιο, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Σλοβενία.

Tα lockdown επιστρέφουν καθώς η Ευρώπη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πανδημίας

10 χώρες στην «ανησυχητική» κατηγορία
Στις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία «ανησυχητική» για την κατάσταση της επιδημίας Covid-19, βρίσκονται η Γερμανία, η Αυστρία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ρουμανία και η Σλοβακία.

Τρεις χώρες βρίσκονται στην κατηγορία «μέτρια ανησυχία» (Γαλλία, Πορτογαλία, Κύπρος) ενώ Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Μάλτα είναι σε αυτήν της «χαμηλής ανησυχίας».

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί το ECDC για τις κατηγορίες ανησυχίας αναμιγνύει απόλυτες τιμές (αριθμός μολύνσεων, νοσηλειών και θανάτων) αλλά και την πρόσφατη εξέλιξή τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβολές, ο αριθμός των μολύνσεων και των θανάτων αναμένεται να αυξηθεί περίπου 50% τις επόμενες δύο εβδομάδες, για να φθάσουν έναν εβδομαδιαίο ρυθμό 300 νέων μολύνσεων και 2,7 θανάτων ανά 100.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις