Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στη Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Αρχαία Ολυμπία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δείτε ΦΩΤΟ

Στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας έφτασε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο κ. Μητσοτάκης προεδρεύει σε σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, με αντικείμενο τη λήψη μέτρων αποκατάστασης της πληγείσας από τις πυρκαγιές περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν: οι Υπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καθώς επίσης και οι Υφυπουργοί Παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, και Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, Βουλευτές, Αντιδήμαρχοι, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Η σύσκεψη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11:00 το αργότερο και από κυβερνητικής πλευράς να έχει εκφρασθεί η πρόθεση της για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τις φωτιές του Αυγούστου στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Και η Πρόεδρος….
Στις 11:30 της ίδιας μέρας στο αίθριο του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας θα γίνουν τα εγκαίνια της ψηφιακής εφαρμογής που θα δείχνει στους επισκέπτες του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας και του Μουσείου της κοιτίδας του πολιτισμού, με βάση τα στοιχεία της επιστημονικής έρευνας, το τι υφίσταντο στην αρχαιότητα που υλοποιείται σε συνεργασία με την Microsoft.

Τα εγκαίνια θα γίνουν παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εκτός των προαναφερθέντων κυβερνητικών στελεχών θα παραβρεθεί και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η ψηφιακή αυτή εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής στον τομέα του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της αξιοποίησης των ψηφιακών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα.

Συνάντηση με Μητσοτάκη η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας
Υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας, θα παραδώσει σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Ο κ. Βαλιάνατος και η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών κλήθηκαν να έχουν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό σήμερα το πρωί στην Αρχ. Ολυμπία και εκεί θα του εκθέσουν τα προβλήματα, με επίκεντρο την Κορινθιακή σταφίδα.

Μέσω του υπομνήματος ζητείται η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη για τα σοβαρά αγροτικά προβλήματα στην Ηλεία. Στο υπόμνημα παρατίθενται τα επιμέρους ζητήματα αναλυτικά που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην Κορινθιακή σταφίδα, τη βιομηχανική τομάτα, τα εσπεριδοειδή, το κόστος παραγωγής, αλλά και την ενίσχυση των συλλογικών οργανώσεων. Επισημαίνεται δε, ότι η αγροτική παραγωγή βρίσκεται στο σημείο μηδέν και οδηγείται σε αφανισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. «Επενδύουμε στον πρωτογενή τομέα για έξοδο από την κρίση και ο πρωτογενής τομέας χάνεται από τον «χάρτη». Το πλήγμα για τον νομό Ηλείας είναι τεράστιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

κείμενο: patrisnews, φωτογραφίες: eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις