Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρόσκληση υποβολής ταινίας μικρού μήκους ή μονόλογου από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου

Πρόσκληση υποβολής ταινίας μικρού μήκους...

Το 2ο Φεστιβάλ προγραμμτίζεται για τον Μάιο του 2022

Ένα διαφορετικό Φεστιβάλ κινηματογράφου, με επίκεντρο τους κινηματογραφικούς μονόλογους, άνοιξε τις ηλεκτρονικές υποβολές του. Πρόκειται για την δεύτερη έκδοση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αγρινίου.

Το Αγρίνιο ήταν ο τόπος γέννησης της μυθικής πριγκίπισσας, και μετέπειτα βασίλισσας της Σπάρτης, Λήδας (μητέρας της «Ωραίας Ελένης»).

Η βασίλισσα Λήδα είναι επίσης το έμβλημα του Φεστιβάλ.

«Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου επικεντρώνεται στους κινηματογραφικούς μονόλογους», αναφέρει ο ιδρυτής και πρόεδρος του Φεστιβάλ, σκηνοθέτης, Γιώργος Λουρίδας που είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Κινηματογράφου ΑΠΘ.

«Διευκολύνει τους ανθρώπους, που δεν έχουν προϋπολογισμό για να κάνουν κινηματογράφο μεγάλης κλίμακας, να γυρίσουν έναν μονόλογο ακόμη και με μια φθηνή κάμερα, ή ακόμα και με το κινητό τους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αγρινίου φτιάχτηκε για να είναι προσβάσιμο σε όλους, από επαγγελματίες του κλάδου μέχρι ερασιτέχνες λάτρεις του σινεμά.

Επιπλέον, ζούμε σε μια εποχή όπου η συμπύκνωση των πληροφοριών είναι πολύ σημαντική. Οι άνθρωποι θέλουν να παίρνουν πολλές πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι μονόλογοι βοηθούν σε αυτό».

Το 1ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τον Μάιο του 2021.

«Είχαμε πάνω από 5.000 προβολές, σε μόλις 3 ημέρες, τόσο στη σελίδα του φεστιβάλ όσο και στο κανάλι του φεστιβάλ. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για ένα νέο φεστιβάλ χωρίς διαφημιστική δύναμη.  Υπήρχαν συμμετοχές και κοινό από όλο τον κόσμο ».

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου : Οι μονόλογοι της Λήδας πραγματοποίησε πρεμιέρες που περιελάμβαναν την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Louise Depardieu στην ταινία "Je Reviens Vers Moi" με την Bénédicte Nécaille και την Sophie Blondy στην σκηνοθεσία.

Μετά την διαδικτυακή, τριήμερη, εκδήλωση του Μαΐου, πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση ζωντανής προβολής των βραβευμένων ταινιών και μονολόγων στο Αγρίνιο, στις 25 Σεπτεμβρίου, στο ιστορικό Παπαστράτειο Γυμνάσιο.

Η επόμενη έκδοση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022.

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει με ταινία μικρού μήκους, ή κινηματογραφικό μονόλογο, μπορεί να το κάνει μέσω της σελίδας Filmfreeway του φεστιβάλ: https://filmfreeway.com/AgrinioInternationalFilmFestival

ή μέσω του επίσημου ιστότοπου του φεστιβάλ: https://www.agriniofilmfestival.com/

Μπορείτε να δείτε τις ταινίες και τις συνεντεύξεις του προηγούμενου έτους στο κανάλι του φεστιβάλ στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqbNjEzM2bwFbqVqVTH-log

*Οι νικητές του φεστιβάλ στις κατηγορίες «Καλύτερη Ταινία Μικρού μήκους», «Καλύτερος Κινηματογραφικός Μονόλογος Αγρινίου», «Καλύτερος Διεθνής Κινηματογραφικός Μονόλογος», «Καλύτερος Μονόλογος Κοινού» και «Καλύτερη Ταινία κοινού», θα λάβουν συμβολικό χρηματικό έπαθλο και συμβουλευτική βοήθεια για την ανάπτυξη του επόμενου μικρού μήκους σεναρίου τους.

Το Φεστιβάλ έχει την πρόθεση να προσελκύσει κινηματογραφικές παραγωγές και τουριστικό ενδιαφέρον στο Αγρίνιο και στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Λουριδάς

Παραγωγή - Υποστήριξη: Aluxal Καραχάλιος

Συντονιστής Ομάδας Διοργάνωσης: Έρη Σαμψώνα

Δημόσιες Σχέσεις: Κωνσταντίνος Σαμψών / aitoloakarnaniabest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture