Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Νεκταρίου προεξάρχοντος του Επισκόπου κ. Χρυσάνθου

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Νεκτ...

Όλη την εβδομάδα έως και το Σάββατο 13/11 θα τελείται στον ναό το πρωί Θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 17.30 εσπερινός και παράκληση

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως ή Νεκταρίου Αιγίνης, (κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς), ο οποίος υπήρξε ένας λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα που εκοιμήθη το 1920 και αγιοποιήθηκε το έτος 1961, από τον μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη, Αθηναγόρα, τιμά η εκκλησία μας στις 9 Νοεμβρίου.

Στην Πάτρα επίκεντρο όπως πάντα αποτελεί ο ιερός ναός που είναι πλησίον της Ελ. Βενιζέλου και της πλ. Παπανδρέου. Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 8/11 χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου, ο οποίος για χρόνια διατέλεσε εφημέριος του συγκεκριμένου ναού. Θ’ ακολουθήσει στις 21.30 ιερά αγρυπνία ενώ το πρωί της Τρίτης 9/11/2021 θα τελεστεί ο όρθρος και η αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος και πάλι του κ. Χρυσάνθου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο. Στις 17.30 της Τρίτης θα τελεστεί αρχιερατικός εσπερινός και ιερά παράκληση στον θαυματουργό άγιο.

Όπως πληροφορηθήκαμε, όλη η τρέχουσα εβδομάδα στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου Πατρών θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου που έκανε θαυμαστό παιδαγωγικό έργο στη Ριζάρειο σχολή στην Αθήνα αλλά και εξόχως σημαντικό ποιμαντικό έργο στην Αλεξάνδρεια, στην Αθήνα αλλά και στην Αίγινα όπου και ίδρυσε μοναστήρι.

Κάθε πρωί, 06.45 με 8.30 στο ναό του Αγ. Νεκταρίου στην Πάτρα θα τελείται έως και το Σάββατο 13/11 Θεία λειτουργία και αντίστοιχα το απόγευμα στις 17.30 εσπερινός και παράκληση.

Αξίζει να θυμίσουμε πως στα τέλη του περασμένου Αυγούστου βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες και η αξιόλογη ταινία της Γελένα Πόποβιτς «Ο Άνθρωπος του Θεού» με τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου.

Τέλος ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος λειτούργησε το απόγευμα της Κυριακής 7/11 στις 17.30 στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό των Αγίων Αγγέλων στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών ενώ το πρωί της Δευτέρας  στη Θεία λειτουργία προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις