Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Έφυγαν 3 καθηγητές από τη Δραματική του ΔΗΠΕΘΕ που "ελαφραίνει"- Ο ενεργός ρόλος του Λουκά Θάνου- Τι λέει στο thebest ο Πέτρος Βάης

Έφυγαν 3 καθηγητές από τη Δραματική του ...
Μαρτάτος Tάκης

Αυτό ανέφερε ο Πέτρος Βάης στο thebest.gr, εξηγώντας πως το πρόγραμμα ήδη παρουσιάστηκε στους σπουδαστές του 2ου και 3ου έτους ενώ οι 3 από τους έξι καθηγητές θέλησαν να συνεχίσουν να διδάσκουν

Νεότερες εξελίξεις στη λειτουργία της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στις 11 το πρωί της Δευτέρας 8/11/2021 στο αμφιθέατρο της σχολής στο Μπάρι στην Όθωνος Αμαλίας παρουσίασαν στους σπουδαστές του 2ου και του 3ου έτους της σχολής ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΠΕ Λουκάς Θάνος και ο υπεύθυνος σπουδών Περικλής Μουστάκης το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών και στη συνέχεια έκαναν και μάθημα ενώ το απόγευμα στις 5 σειρά θα είχαν οι πρωτοετείς σπουδαστές.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, έγιναν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα μαθημάτων όπου θα υπάρχει πιο ενεργή συμμετοχή του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Θάνου στη διδασκαλία ορισμένων μαθημάτων όπως η υποκριτική ενώ παράλληλα επιθυμία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και του κ. Μουστάκη είναι να μπουν και κάποια εργαστήρια που θα εναλλάσσονται μέσα στη χρονιά για να υπάρχει ποικιλία.

Για παράδειγμα, όπως μας εξήγησε ο κ. Βάης σε συνέχεια ενός θεατρικού εργαστηρίου που είχε λάβει χώρα στους Δελφούς και είχε συμμετάσχει η δραματική του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μαζί μόνο με μία άλλη σχολή της χώρας, ο κ. Λουκάς Θάνος που γνωρίζει τον διακεκριμένο Ρώσο σκηνοθέτη Ανατόλι Βασίλιεφ θα καλέσει συνεργάτες του στην Πάτρα για να διδάξουν σε εργαστήρι από τον Μάρτιο και μετά.

Αναφορικά με το θέμα που είχε προκύψει με τους έξι (6) καθηγητές που δεν θα συνέχιζαν το διδακτικό τους έργο τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, εκ των οποίων οι τρεις τελικά παραμένουν και θα συνεχίσουν και αφορούν κυρίως σε μαθήματα όπως χορός και ορθοφωνία, ο κ. Βάης ανέφερε πως «ο κ. Θάνος αλλάζει κάποια μαθήματα με περισσότερη δική του συμμετοχή στο πρόγραμμα σπουδών και με στόχο το πρόγραμμα που ήταν βαρύ κάπως να ελαφρύνει. Το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων έφτανε την εβδομάδα τις 47,5 ώρες και επιθυμία του κ. Θάνου ήταν να λιγοστέψουμε και να μικρύνουμε το πρόγραμμα μιας και τα παιδιά, οι σπουδαστές είχαν επιπλέον και τις πρόβες».

Το σύνολο των καθηγητών αριθμεί τους 15 ενώ από τα ονόματα των καθηγητών που ακούστηκαν πως εν τέλει αποχωρούν είναι και του ηθοποιού Δημήτρη Ήμελλου, ο οποίος ήταν στη σχολή από την αρχή της δημιουργίας της επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης Θοδωρή Αμπαζή. "Ο κ. Ήμελλος μας ενημέρωσε πως δεν θα είναι και πως αντιλαμβάνεται πως υπάρχει μία άλλη φιλοσοφία στο πρόγραμμα σπουδών", τόνισε ο κ. Βάης προσθέτοντας πως δεν υπεγράφη νέα σύμβαση με τον συγκεκριμένο καθηγητή.

«Το κλίμα στην παρουσίαση του προγράμματος σπουδών ήταν καλό και να ξέρετε πως συχνά αυτά που βγαίνουν προς τα έξω δεν είναι η πραγματική εικόνα. Ξεκινά η σχολή καλά μ’ ένα ανανεωμένο πρόγραμμα και θεωρώ πως αυτό που προτείνεται φέτος θα αποτελέσει μία σοβαρή αναβάθμιση της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ και θα είναι η απάντηση σε όσους έκαναν βεβιασμένα σχόλια», ανέφερε στο thebest.gr ο κ. Βάης.  

Τέλος μας είπε πως από τους προηγούμενους καλλιτεχνικούς διευθυντές μόνο  ο Θοδωρής Αμπαζής είχε ενεργό και καίριο ρόλο στη δραματική σχολή ενώ επί Κώστα Καζάκου και Σταύρου Τσακίρη δεν είχε συμβεί το ίδιο ενώ τώρα ο Λουκάς Θάνος, συνθέτης και σκηνοθέτης που έχει αναλάβει νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αναμένεται να συμβάλλει και σε επίπεδο διδασκαλίας και να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture